DUHOVNI SMISAO: Samo prijeloman susret s Isusom može promijeniti tvoj život

Samo prijeloman susret s Isusom može promijeniti tvoj život. Ništa i nitko drugi to ne može. Ljudi u tvoj život uzlaze i izlaze. Neki ostavljaju strahove, a neki želje. Neki su susreti obilježeni nadmetanjem i uspoređivanjem u kojima se pokušavaš dokazati boljim od drugih. U nekim susretima želiš samo da te netko sasluša i bude ti bliz. Ima susreta koji su poput vrućeg kamena kojega se što prije želiš osloboditi i riješiti.

Samo prijeloman susret s Isusom može promijeniti tvoj život. Koliko si do sada imao susreta koji te nisu vraćali, ali nisu niti pomakli naprijed. Koliko si do sada imao susreta u kojima si morao skrivati ono pravo lice jer ne bi dobio ono što želiš ili bi ono moglo naštetiti drugome. Susret s Isusom je susret bez ikakve maske, jer ti Isus ne pristupa s ove vanjske strane, oni ti pristupa s one unutarnje strane i bliži ti je nego ti sam sebi.

Samo prijeloman susret s Isusom može promijeniti tvoj život. Ne mogu to oni gala susreti, namješteni izlasci u uglačanim odijelima u kojima se moraš pretvarati da si nešto što nisi. Ne mogu te promijeniti ni susreti s lošim ljudima, jer ako ne nosiš ono loše u sebi ne mogu te pokvariti. Susret s Isusom više je od susreta, on je tvoj doticaj sa samim životom. U njemu otkrivaš one najdublje čežnje, čuješ one najdublje glasove i mijenjaš se.

Ne boj se susresti s Isusom, promjena je neizbježna. Ne pristaj na manje od toga susreta, jer samo on može dati smisao tvome životu, samo on može utkati ljepotu u sve ostale tvoje odnose, samo on može ispuniti tvoje srce do kraja onim što tražiš u svakom susretu. Odluči se i zakorači naprijed, s Bogom je svaki dan najbolje avantura života, bez njega je svaki dan samo tapkanje u mjestu. Ne boj se susresti s Isusom, promjena je onda neizbježna.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content