ĐURĐEVO V ĐURĐEVCU Do kraja tjedna obilje zabavnih i zanimljivih sadržaja za sve generacije

Nakon promocije priča za djecu „Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari“ novinarke Anđele Lenhard Antolin, Gradska knjižnica već u četvrtak očekuje Danijelu Martinović na promociji njene knjige „Tuširanje duše“.

U petak, 19. travnja će na svoje doći ljubitelji minijaturnog drveća jer će u Domu kulture do nedjelje 16 sati biti izložba 30 bonsai drveća, patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, uz kratka predavanja o uzgoju, o kojima će savjetovati Bonsai udruga „Sjeverozapad“. Isti dan u 19 sati u dvorani Strukovne škole Đurđevac pripremljena je učenička revija svečanih frizura i kozmetike, organizirana u suradnji s obrtnicima, majstorima frizura i kozmetike, a u 20 sati u dvorištu utvrde Stari grad dolazi legendarna zvijezda estrade Jole. Ne treba dvojiti da će biti zabavno i velika gužva na njegovu koncertu, jer je ulaz besplatan, a on mnogima najveća glazbena zvijezda.

Subota, 20. travnja već od 7 sati je rezervirana za Konjičku utrku u daljinskom jahanju na 20, 40, 60 i 80 kilometara, u 2. kolu Craotia Cupa u organizaciji Konjičkog kluba Đurđevački graničari koje možete podržati sve do 17 sati na livadama oko utvrde Stari grad.

No, drugačiji sadržaji bit će na Proljetnom sajmu, na kojem će se svojim proizvodima predstaviti mnogobrojne udruge, OPG-ovi, domaće radinosti i obrazovne institucije uz prigodni kulturno-umjetnički program na kojem će nastupiti mališani DV Maslačak, dječja skupina KUD-a Petar Preradović, Mali folklor OŠ Đurđevac, Tamburaški sastav OŠ Đurđevac te Mažoretkinje Grada Đurđevca uz nastup TS Avantura. Tradicionalno će se od 10 sati na Trgu sv. Jurja održati i Đurđevečka ribičija gdje će posjetitelji po promotivnoj cijeni moći isprobati riblje specijalitete i okušati se u pecanju šarana iz velikog bazena, dok u 18 sati sve posjetitelje očekuje tradicionalna izložba vina „Đurđevo 2024“ na prostoru Gradske tržnice u organizaciji Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.

Svojom tradicionalnom budnicom ulicama grada početak programa nedjelje najaviti će izvrsni članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac. Svi budni moći će od 10 sati ponovo na Proljetni sajam i Đurđevečku ribičiju gdje će uz predstavljanje udruga, OPG-ova, domaćih radinosti i obrazovnih institucija moći uživati u nastupu ŽVS Đurđevčice i Tamburaškog orkestra Krešo Lukačić iz Koprivnice.

Svi rekreativci moći će uživati u rekreativnoj biciklijadi i vožnji dugoj 30 kilometara. Biciklijada kreće od utvrde Stari grad u te 10 sati preko Crnih jarkov i jezera Drnić te se vraća u hostel Borik. Kotizacija od 10 eura (djeca do 15 godina besplatno) koja uključuje organizaciju biciklijade, majicu i ručak uplaćuje se na račun Biciklističkog kluba. I po prvi puta nešto posebno!

U jedinstvenom prirodnom amfiteatru u Park-šumi Borik Udruga Malo drvo i najbolji đurđevački fotografi, članovi FKK Picok ponudit će na tom prostoru po prvi puta posebnu izložbu fotografija od 10 do 12 sati.

Detaljni program možete pogledati: OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content