Google Street View automobili ponovno snima po Hrvatskoj: Evo gdje će voziti

Google Street View automobili ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku. Tijekom sljedećih mjeseci obilazit će mnoge gradove i ceste diljem zemlje. Cilj njihove vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova kao što su Zagreb, Korčula, Pula, Šibenik, Vukovar, Đakovo, Vis, Slavonski Brod, Split i Dubrovnik te brojni drugi, cesta i autocesta u svim hrvatskim županijama na Google kartama.

Dodaju kako su svjesni da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View pokazuje različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva.

Naglašavaju kako Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.

Street View je popularna značajka Google karata s više od 220 milijardi fotografija Street View iz cijelog svijeta, uključujući Antarktiku i Arktik. Značajka je dostupna na stolnim računalima i mobilnim uređajima, kao i na Google Earth.

Vožnja je započela 9. travnja, a više informacija o Street View usluzi i gdje trenutno voze Google Street View automobili možete pronaći OVDJE.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content