Gradonačelnik Saša Rister potpisao ugovore o financiranju rada s ukupno šesnaest orahovačkih udruga

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister danas (petak) je u maloj Gradskoj vijećnici potpisao ugovore s predsjednicima gradskih udruga za financiranje istih.

Iz gradskog proračuna za udruge je osigurano 16.645,90 eura, a na Javni poziv javilo se ukupno 16 udruga i svima su projekti i odobreni.

-Drago mi je da su sredstva podijeljena, a što se tiče Javnog poziva najmanji mogući iznos za projekt bio je 135 eura, a najveći mogući iznos koji se mogao dobiti je 2.800 eura. Mogu reći da se na poziv javila uobičajena brojka od šesnaestak udruga u koje naravno ne ulaze sportske udruge koje se financiraju po kriterijima Zajednice športskih udruga. I ovog puta sam upozorio predsjednika da se strogo pazi na trošenje sredstava, odnosno na kasnije pravdanje istih, ali moram reći da je i to već uhodano i da ove godine nije bilo nikakvih problema. Zahvaljujem se svim udrugama na odličnoj suradnji i želim im puno uspjeha u provođenju njihovih projekata, a za sve ostalo Grad i ja osobno stojimo na raspolaganju – rekao je gradonačelnik Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content