Hrvatske šume akcijama u Virovitici i Voćinu i ove se godine uključili u obilježavanje Dana planeta Zemlje

Hrvatske šume su i ove godine uključene u projekt Rezolucija Zemlja. UŠP Slatina se povodom Dana planete Zemlje u projektne aktivnosti uključila akcijama sanacije divljih odlagališta otpada. Prošli tjedan su akcije čišćenja održane u šumarijama Virovitica i Voćin.

Djelatnici šumarije Virovitica su u suradnji s Planinarskim društvom Papuk iz Virovitice te učenicima Tehničke škole Virovitica, smjer šumarski tehničar i njihovim profesorom iz šume u blizini naselja Jasenaš uklonili oko dvije tone otpada.

Šumarija Voćin je u suradnji s komunalnim poduzećem Votina iz Voćina očistila dio ispred ulaza u šumski predio Popovci te su zajedničkim snagama uklonili oko tonu i pol različitog otpada.

-Raduje nas što se svake godine na akcije čišćenja odazivaju različita društva, udruge, škole. Suradnjom i zajedničkim javnim akcijama pridonosimo razvijanju ekološke svijesti i odgovornosti cijele zajednice kako bi potreba za organizacijom ovakvih akcija bila sve manja. Šume koje nas okružuju pružaju nam mnogo, osim izvora sirovine još su važnije njene općekorisne funkcije. Zaštita tla i voda, proizvodnja kisika, pročišćavanje zraka, ublažavanje klimatskih ekstrema, pružanje mjesto za odmor i opuštanje.. sve su to koristi koje imamo od šuma. Naš je zadatak da ih očuvamo u što boljem stanju kako bi se lakše oduprle izazovima koje nose klimatske promjene ali i suvremen način života – kažu iz Hrvatskih šuma. 

(promo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content