Kruži SMS prevara na koju su iz Hrvatske pošte već upozorili: Ne otvarajte ovaj link

“Obavijest iz pošte: Vaš paket je stigao u naše skladište i ne može se poslati zbog netočnih podataka o adresi. Molimo ponovno unesite točne podatke o adresi i mi ćemo ga poslati u roku od 24 sata” navodi se u poruci, a potom slijedi poveznica na kojoj kad kliknete trebate unijeti adresu.

No, u pitanju je prevara i ako ste dobili ovakvu poruku obrišite i blokirajte pošiljatelja. Nipošto ne otvarajte poveznicu i ne unosite svoje podatke.

Na ovu je vrstu prevare ranije upozorila i Hrvatska pošta.

– Nemojte otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka. Ako ste primili lažni SMS u istom periodu kada očekujete pošiljku, u pitanju je slučajnost. Jedino primatelj ili pošiljatelj pošiljke mogu saznati osnovne podatke o pošiljci putem sustava za praćenje, i to ako raspolažu brojem pošiljke, odnosno ako je za pošiljku odabrana usluga praćenja. Lažne poruke i obavijesti prepoznatljive su po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr) te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici. Posebnu pozornost obratite ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice- poručili su iz Hrvatske pošte, prenosi poslovni.hr.

(poslovni.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content