OD IZVORA DO MORA Grad Virovitica u subotu organizira zelenu čistku u povodu Dana planeta Zemlje

U povodu Dana planeta Zemlje te u sklopu ekološkog projekta „Od izvora do mora“, Grad Virovitica ove subote, 27. travnja, organizira zelenu čistku na tri lokacije.

Čistki će se, uz Gradsku upravu, pridružiti i Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, HPD Papuk, Razvojna agencija VTA te tvrtka Flora VTC, a dobrodošli su i svi zainteresirani građani.

Okupljanje je u 8:30 sati u dvorištu Palače Pejačević, a potom se kreće na lokacije predviđene za zelenu čistku: Mlinska ulica (kod Šarenih mostova), bivša šintarnica na kraju Bečke ulice te Rezovačke Krčevine.

Sve rekvizite potrebne za čišćenje osigurali su organizatori projekta „Od izvora do mora“.

Uključivanjem u ovaj projekt Grad Virovitica konkurira, u kategoriji srednjih gradova, za 15.000 eura koji se moraju iskoristiti za sadnju barem 30 stabala. Pobjednici, odnosno najbolji mali, srednji i veliki gradovi, znat će se do 1. srpnja.

Coca-Cola je projekt „Od izvora do mora“ u Hrvatskoj pokrenula 2018. godine, u suradnji s Vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva. Prije tri godine kao partner se pridružio i Jutarnji list, 2022. godine Konzum, a od prošle godine i Udruga gradova. Podršku projektu dali su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content