Ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sopje dobio svoje prostorije u Kulturnom centru općine Sopje

Danas (četvrtak) je u Sopju izvršena primopredaja prostorija između načelnika Općine Sopje Berislava Androša i predsjednika Općinskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sopje Josipa Matića, a koje će koristiti udruga.

Prostorije se nalaze u bivšoj zgradi Općine Sopje, koja je obnovljena i opremljena te je prenamijenjena u Kulturni centar općine Sopje.

– S obzirom na to da će novoosnovana udruga, koja okuplja hrvatske branitelje s područja naše općine, ove i narednih godina imati veliki broj aktivnosti, odlučili smo članovima ustupiti prostorije u Kulturnom centru kako bi mogli kvalitetno raditi. Danas smo simbolično izvršili primopredaju prostorija te informatičke opreme za ovu, jednu od najbrojnijih udruga na području općine Sopje. Zgrada bivše općine, odnosno Kulturni centar obnovljen je putem natječaja prijavljenog preko LAG-a Marinianis, a dobrim dijelom je sudjelovala i Općina kroz svoj proračun – istaknuo je načelnik Androš te dodao kako će ova i sve ostale prostorije u Kulturnom centru biti službeno otvorene za Dan općine, na blagdan sv. Florijana.

Prostorije je preuzeo predsjednik OO UHDDR općine Sopje Josip Matić.

– Najprije bih se želio zahvaliti načelniku Berislavu Androšu i Općini Sopje što su nam tako brzo od osnivanja naše udruge izašli u susret i opremili prostorije koje su nam danas date na korištenje. Naša udruge je osnovana krajem prošle godine, a već imamo velik broj članova koji su spremni surađivati s Općinom i ostalim udrugama s područja općine Sopje u svim aktivnostima koje se budu provodile. Naša udruga trenutno broji šezdeset i pet članova s potencijalom proširenja članstva jer mi po Statutu imamo mogućnost učlanjenja pridruženih članova, odnosno djece i unučadi hrvatskih branitelja – rekao je Matić.

Uz načelnika Androša i predsjednika Matića, primopredaji je još nazočio potpredsjednik udruge Vlado Rastija.

(www.icv.hr, adf)

viber slika 2024 04 18 11 49 41 763 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content