Oldtimeri preplavili Našice: Tradicionalna, 28. međunarodna izložba starodobnih vozila privukla velik broj izlagača i posjetitelja

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama danas (ponedjeljak) je održana je tradicionalna, 28. izložba oldtimer vozila koju je posjetio veliki broj Našičana, ali i gostiju iz svih krajeva Hrvatske i šire. Posjetitelji su i ove godine mogli uživati i vidjeti svu raskoš starih automobila.

Ovaj hobi je vrlo zahtjevan jer iskazuje puno vremena, ali i financijskih sredstava. Iz izloženih primjeraka moglo se vidjeti kako zaljubljenici u stare automobile itekako svoje limene ljubimce održavaju u dobroj formi. Po registrarskim se oznakama moglo zaključiti da je izložba međunarodnog karaktera jer je privukla mnogobrojne ljubitelje iz susjednih zemalja.

Ovu manifestaciju organizirali su Oldtimer klub Našice, u suradnji s Gradom Našice, Turističkom zajednicom grada Našica, Policijskom postajom Našice, Zajednicom tehničke kulture grada Našica, Gastronomskom udrugom Našice i Zavičajnim muzejom, a svojim su nastupom “priredbu” uveličale Našičke mažoretkinje “Dora”.

Nakon nastupa mažoretkinja, sve prisutne pozdravio je predsjednik Oldtimer kluba Našice Franjo Hofer, rekavši kako je ovo već tradicionalna, 28. međunarodna izložba oldtimer vozila, a ujedno i najveća u ovom dijelu Hrvatske.

-Oldtimer klub Našice ovog mjeseca slavi 27 godina postojanja, a ovo je 28. izložba u nizu. Imamo bogatu povijest, naš klub bio je prvi na području istočne Hrvatske i brojao oko 100 članova. Kako bi omogućili što više druženja i razmjenu informacija o restauraciji vozila, odlučili smo se podijeliti u što više klubova. Ove godine smo imali nekoliko prekrasnih Cadillac vozila, a mogli ste primijetiti i manji broj motocikala. Na samom početku naša prva izložba imala je 28 motocikala i tri automobila, a danas možemo vidjeti kako se sve promijenilo te sada imamo znatno više automobila od motocikala. Ove godine na izložbi se okupilo nešto više od 120 vozila, ali važno je napomenuti kako smo imali veliku prisutnost automobila iz Mađarske, a naši su susjedi došli s ukupno 17 vozila. Ova izložba svjedoči o ljubavi prema starim automobilima, kao i njihovoj važnosti u očuvanju povijesti automobilizma – rekao je predsjednik Franjo Hofer.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba otvorio je izložbu, a ujedno je i primio zahvalnicu za izniman doprinos Grada u promicanju rada kluba te tehničke kulture.

-Na samom početku želim čestitati na organizaciji tradicionalne izložbe Oldtimer kluba Našice i zahvaliti se predsjedniku kluba Franji Hoferu i svim članovima koji su sudjelovali na izložbi te našim gostima iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su došli uveličati ovo naše tradicionalno okupljanje u Našicama. Svim članovima kluba se zahvaljujem na njihovom predanom radu i trudu i na ovoj prekrasnoj manifestaciji. Istaknuo bih i naše mažoretkinje koje su svojim nastupom dodale posebnu čar ovoj izložbi. Ovo je manifestacija koja predstavlja bogatstvo našeg grada, a ujedno i promiče Našice kako unutar, tako i izvan granica Hrvatske. Ove smo godine posebno ponosni jer smo ovu manifestaciju obogatili obilaskom dvorca obitelji Pejačević te nam je ovo prilika da našim gostima pokažemo duh Našica, kao i način života uz izvrsnu gastro i eno ponudu – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Nakon otvaranja i podjela zahvalnica najboljim oldtimerima, svi posjetitelji su mogli uživati u obilasku novoobnovljenog dvorca obitelji Pejačević uz vodstvo ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak. Tom prigodom direktorica Turističke zajednice grada Našice Ines Resler predstavila je vrhunska vina vinarije Enosophia.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content