Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvorena izložba fotografija Ivana Oklopčića

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici danas (utorak) je, povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, otvorena treća samostalna izložba fotografija Ivana Oklopčića.

-Uvijek je spreman svima pomoći i nikada se ne ljuti. Ivan je, uz još niz aktivnosti, kojima se bavi, sebe našao u fotografiji – autora je predstavila voditeljica poludnevnog boravka u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica Ankica Pokupić.

Fotografije je predstavio virovitički fotograf Matija Turkalj.

-Ovo je Ivanova treća samostalna izložba fotografija. Njega svi poznaju kao odličnog fotografa. U ovoj izložbi napravio je veliki pomak u odnosu na prijašnje izložbe. Uz to što koristi trećine za kvadriranje, znači zlatni rez i njemu što je očito prirodno urođene prilikom gledanja fotografije, ovog puta sve pršti od boja. Samim time izložba izgleda puno efektnije, dinamičnije i ljepše – rekao je Matija Turkalj.

Izložbu je otvorio ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz.

-Naša knjižnica snažno podržava sve ranjive skupine, a današnju smo izložbu organizirali povodom Svjetskog dana svijesti autizma. Ovo je treća samostalna izložba polaznika poludnevnog boravaka virovitičkog COOR-a Ivana Oklopčića, a prva u ovom prostoru. Izložba će biti otvorena idućih mjesec dana i pozivam sve naše korisnike i ostale sugrađane da je pogledaju – tom prilikom je zaključio Robert Fritz.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content