U IOŠ Slatina održana radionica izrade gastro suvenira u sklopu projekta ”Lješnjomedska rapsodija moga kraja”

Danas (ponedjeljak) je u kabinetu kuharstva u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina održana radionica izrade gastro suvenira Virovitičko-podravske županije.

U radionici izrade gastro suvenira danas su aktivno sudjelovali učenici Strukovne škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina sa svojim nastavnicima i voditeljima projekta Antoniom Risovićem i Tanjom Nikšić, pod mentorstvom slatinske ”kraljice kolača” Sandrom Jadek.

Slatkiš u obliku lizalice su izradili od lješnjaka, meda, bijele i tamne čokolade prema recepturi koju je osmislila Sandra. Radionica je završila prigodnim domjenkom koji su poslužili učenici IOŠ Slatina zanimanja konobar uz vodstvo stručnog nastavnika Gorana Ivezića, te degustacijom izrađenih lizalica.

Podsjetimo, projekt ”Lješnjomedska rapsodija moga kraja” je odobren na temelju Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam u 2023. godini koje je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Uz Strukovnu školu Virovitica kao prijavitelja projekta, u projektu sudjeluje Industrijsko-obrtnička škola Slatina kao partner te Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina i Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica kao sudionici dok su pridruženi partneri obrt ”Sandrini kolači” vl. Sandre Jadek, Poljoprivredno poduzeće d.o.o. Orahovica i OPG ”Grapis Pčelarstvo Grahovac” Virovitica.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content