U ponedjeljak, 15. travnja drugi hrvatski HAWaton u Virovitici: Natjecanje u prikupljanju mrežnih stranica o značajnim Virovitičanima

HAWATON je aktivnost građanske znanosti u obliku natjecanja srednjoškolaca u pretraživanju javno dostupnih sadržaja s hrvatskog mrežnog prostora. Prvi HAWaton s ciljem unapređenja informacijske pismenosti i općih digitalnih vještina mladih je održan prošle godine u Karlovcu.

A u ponedjeljak,  15. travnja s početkom u 13 sati bit će održan drugi hrvatski HAWaton u prostorima Tehničke škole Virovitica s krajnjom svrhom objavljivanja tematske zbirke mrežnih sadržaja zavičajne tematike. Sudjelovat će tri razreda škole, a u svakom razredu proglasit će se pobjednik koji je prikupio najviše relevantnih poveznica o značajnim Virovitičanima.

Podjela nagrada i diploma pobjednicima održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica nakon natjecanja.

-Vjerujemo da će natjecanje biti uzbudljivo, a rezultati korisni, u obliku trajnih digitalnih zbirki vezanih uz lik i djelo znamenitih Virovitičana Tome Maretića, Ota Horvata i Mirka Danijela Bogdanića – kažu iz Knjižnice. 

Organizatori događanja u Virovitici su Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu/Hrvatski arhiv weba i Tehnička škola Virovitica. Hrvatski arhiv weba (HAW) Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu zbirka je sadržaja preuzetih s weba nastala sa svrhom preuzimanja i trajnog čuvanja online obveznog primjerka. 

(www.icv.hr, knjiznicavirovitica.hr)

image004

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content