U Virovitici posjetitelji uživali u tamburaškoj večeri u Dvorcu Pejačević

Ljubitelji klasične glazbe sinoć (srijeda) su imali prigodu uživati na koncertu pod nazivom „Tamburaške večeri“ u predvorju Dvorca Pejačević u Virovitici na kojem su nastupili studenti instrumentalnog studija – smjer tambure na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Koncert je otvorio student 4. godine Fran Brleković koji je na bisernici virtouozno izveo „Ciganski ples br.1 op. 14“ mađarskog skladatelja Tivadara Nacheza, a nastavio ga je student 3. godine Dinko Magenhajm koji je za ovu prigodu izveo tri skladbe na braču, „Toccatu” talijanskog skladatelja Girolama Frescobaldija, „Elegiju” D. Sposata i Slavenski ples poznatog češkog skladatelja Antonina Dvoraka. Zadnji solistički nastup izveo je student 4. godine Roberto Hren koji je na bisernici izveo Paganinijev „Caprice” i skladbu Ballade.

„Šećer na kraju“ bio je nastup Tamburaškog kvinteta u kojem osim navedenih solista sviraju još i Ivan Jambrec (brač) i Matija Patrčević (čelo) koji je maestralno izveo tri skladbe: „Himoresku” Rudolpha Matza, „Slavenski plesovi” Antonina Dvoraka i „Monti Csardas” u jazz maniru nazvanog „Jazz Monti”.

Ovim nastupom studenti su pokazali da spadaju u sam vrh izvođača tamburaške glazbe i za svoj nastup dobili zaslužene ovacije.

Koncert je vodio profesor Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice Dejan Premrl, a na njemu su, uz brojne Virovitičane, nazočili i eminentni stručnjaci u tamburaškoj glazbi, mentori studenata Valentin Veljko Škovraga i Siniša Leopold.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content