Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” Našice održala redovnu godišnju skupštinu

Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” Našice jučer (subota) u prostorijama Gradske uprave Našice održala je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, kojoj su uz brojne uzvanike, nazočili i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler, županijski vijećnik Vanja Prošić te predsjednici prijateljskih udruga i drugi uvaženi gosti.

Predsjednik Tomislav Gall podnio je izvješće o aktivnostima Udruge u 2023. godini, kao i plan rada za 2024, a tajnica Marina Lozić prezentirala je financijsko izvješće za prethodnu godinu. Na dnevnom redu su se nalazile točke vezane uz plan i program Udruge za 2025. godinu. Zadnja točka je bila izmjena i dopuna statuta koja je uključivala prijedlog za uvođenje praćenja skupštine putem video konferencije, kao i izmjene s fokusom na zdravlje sportaša. Sve točke dnevnog reda su jednoglasno prihvaćene.

IMG 20240420 190808 1

Prošle godine, Udruga je ostvarila niz aktivnosti, ističući izvanredne rezultate svojih članova, uključujući osvajanje drugog mjesta u štafeti 4×25 km na Polojskoj utrci u Slavonskom Brodu. Također, Udruga je bila domaćin međunarodno poznate Nexe Croatia Backyard Ultra utrke. Planovi za ovu godinu već su u tijeku, s datumom održavanja utrke 29. lipnja, a zabilježen je velik broj prijava iz čak 11 zemalja svijeta. Na kraju skupštine, odlučeno je da će Duško Štrbac primiti titulu počasnog člana Udruge.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je čestitao Udruzi na predanom radu i mnogobrojnim aktivnostima, ističući njihovu ulogu u promicanju istine o Domovinskom ratu kroz memorijalne utrke.

– Ponosni smo na članove Udruge, koji su, uz podršku prijatelja iz Sunje, načelnika i predstavnika braniteljskih udruga, aktivno sudjelovali u važnim događanjima. Posebno nas raduje njihov humanitarni rad i uloga škole trčanja u odgoju mladeži prema zdravom načinu života i promicanju povijesne istine našeg kraja. Njihova aktivnost također obogaćuje turističku ponudu grada Našica, posebno kroz organizaciju događaja kao što je NEXE Croatia Backyard Ultra, prvi takav događaj u Hrvatskoj, koji je ovdje održan zahvaljujući Nexe Team-u. Trend kontinentalnog turizma sve više dobiva na važnosti, a naši trkači, biciklisti i planinari su ključni dio te priče – rekao je K. Kašuba, istaknuvši podršku Grada Našica radu ove Udruge te najavio daljnju podršku njihovim aktivnostima i inicijativama.

IMG 20240420 195222

Predsjednik Tomislav Gall istaknuo je kako kao tim aktivno sudjeluju u obilježavanju domovinskih utrka u spomen na hrvatske branitelje, a ponosni su i na postignuća u natjecateljskom dijelu. 

– Posebno smo ponosni na osvajanje titule viceprvaka Hrvatske u štafeti na 4×25 km te organizaciju highlander utrke na jezeru Lapovac – Nexe Croatia Backyard Hrvatskog atletskog saveza. Ove godine bilježimo rekordan broj prijavljenih natjecatelja iz 11 zemalja za utrku koja će se održati 29. lipnja. Istinski smo ponosni na ono što smo postigli, ali smo također svjesni da uvijek postoji prostor za napredak. Nadamo se nastavku razvoja naših aktivnosti te postizanju još veće kvalitete i uspjeha u budućnosti – zaključio je predsjednik T. Gall.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content