Udruga umirovljenika općine Lukač: Izvještajna skupština iznova potvrđuje predanost i buduće akcije

U društvenom domu u Turanovcu sinoć (subota) je održana izvještajna skupština Udruge umirovljenika općine Lukač. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge Branka Videkovića, podnesena su i jednoglasno usvojena: izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu te izvješće Nadzornog odbora.

U planu rada za ovu godinu predviđena su redovna druženja, odlasci na izlete i hodočašća te sudjelovanje na aktivnostima koje organiziraju Općina Lukač i Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko – podravske županije.

– Posebno moram naglasit odličnu suradnju s općinom Lukač i načelnikom Đurom Bukvićem, koji uvijek stoje iza svih naših aktivnosti – tom prilikom naglasio je Branko Videković.

Na kraju rad skupštine i Udruge pozdravio je načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, kao i gosti, predstavnici umirovljeničkih udruga s područja Virovitičko – podravske županije, predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko – podravske županije Antun Han, njegov suradnik ujedno i realizator radio emisije Zlatne godine na ICV radiju Trpimir Markotić, predstavnici DVD-a Turanovac i Gornje Bazje, predstavnica KUD-a „Seljačka sloga“ iz Turanovca te predsjednik Mjesnog odbora Turanovac Josip Kučan.

– Drago mi je što se nakon nekoliko godina ponovno nalazim na vašoj skupštini. Udruga umirovljenika uvijek je podržavala sve aktivnosti koje smo kao općina organizirali, zahvaljujući predanosti predsjednika Udruge, Branka Videkovića. Stoga, nastavit ćemo pružati financijsku i svaku drugu podršku Udruzi u njenom radu. Ponosan sam što Općina Lukač ostaje predvodnik u skrbi za umirovljenike, pa najavljujem povećanje izdvajanja za Udrugu umirovljenika za 50 posto u idućoj godini. Također, povećat ćemo iznose uskrsnica i božićnica koje primaju umirovljenici svake godine. Udruzi umirovljenika omogućujemo besplatno korištenje svih društvenih domova na području općine, što vrijedi oko 6000 eura godišnje. Nadalje, s ponosom najavljujem da će od iduće godine Udruzi biti na raspolaganju i novoizgrađeni društveni dom u Lukaču – zaključio je Đuro Bukvić.

(icv.hr, mš, Foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content