Virovitičko-podravska županija pomaže u organizaciji 9. Slatinskog obrtničko-gospodarskog sajma koji će se 5. svibnja održati u središtu Slatine

Gledajući 2022. godinu, Virovitičko-podravska županija je u tih „365 dana“ bila druga u Hrvatskoj po ulaganju u potpore obrtnicima. Izdvajala je 3,83 eura za potpore obrtništvu po stanovniku… Obrtništvo i obrtnici, oduvijek su na ovim prostorima bili važan gospodarsko/poduzetnički čimbenik, a tradicija sajmovanja traje već desetljećima…

Virovitičko-podravska županija, koja je jedan od organizatora najboljeg sajma na ovim prostorima, Viroexpa, s dvije tisuće eura (prijašnjih godina je izdvajano 10 tisuća kuna nap.a.), pomoći će u organizaciji 9. Slatinskog obrtničko-gospodarskog sajma, koji će se održati 5. svibnja, u središtu Slatine. Sporazum o sufinanciranju potpisali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i predsjednik Udruženja obrtnika grada Slatine, Zlatko Šomođi, a uz nazočnost pročelnika za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojana Mijoka.

Na 9. Slatinskom obrtničko-gospodarskom sajmu, očekuje se predstavljanje stotinjak izlagača s područja Virovitičko-podravske, ali i susjednih županija, a predstavit će se i srednje škole koje njeguju obrtnička zanimanja. Upravo ta, deficitarna obrtnička zanimanja, svake godine, stipendira i Virovitičko-podravska županija, koja je za školsku 2023./2024., izdvojila 26 stipendija srednjoškolcima, a ukupno ih je 46-ero.

Organizator sajma je Udruženje obrtnika Slatina koje obuhvaća obrtnike s područja Slatine, te općina – Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin. Pokrovitelji su Grad Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, Gradska Razvojna agencije grada Slatine, Virovitičko-podravska županija te Hrvatska obrtnička komora, Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije.
(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content