Završena provedba projekta “Otputujmo na more” Lokalne akcijske grupe “Virovitički prsten” i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica

U sklopu provedbe projekta „Otputujmo na more“, u razdoblju od 10. do 12. travnja 2024. godine, Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ organizirala je za učenike drugog i trećeg razreda srednje škole Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica putovanje u Ličko-senjsku, Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju.

Projekt „Otputujmo na more“ odobren je od strane JANAF-a d.d. na Natječaju za dodjelu donacija u 2023. godini i od Općine Gradina na Javnom natječaju za financiranje javnih potreba Općine Gradina udruga civilnog društva za 2024. godinu.

Tijekom trodnevnog putovanja učenici su imali priliku posjetiti Arenu Centar u Zagrebu, Majerovo vrilo u Sincu pored Otočca, kulturne i povijesne znamenitosti Trogira i Splita te Nacionalni park „Krka“, ali i prisustvovati organiziranim radionicama s učenicima iz Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ iz Splita, na kojima su se upoznali s djelatnostima osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja, obrazovanja i osposobljavanja u Centru.

Tijekom provedbe ovog projekta ostvareni su sljedeći ciljevi:

  • razmijenjeno je strukovno znanje
  • razvijene su socijalne vještine
  • međusobno su upoznati polaznici te ostvarena suradnja između učenika iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Centra iz Splita
  • razvijene su komunikacijske vještine u interakciji s drugim učenicima i nastavnicima
  • primijenjena su naučena pravila pristojnog ponašanja
  • upoznati su dijelovi RH, prirodno-zemljopisne značajke dalmatinskog kraja, prirodne ljepote, snalaženje u prostoru, uočavanje biološke raznolikosti
  • razvijeni su osjećaji pripadnosti svojoj domovini RH i hrvatskom narodu, upoznati su značajni događaji, obilježja i simboli iz povijesti u skladu s mogućnostima i sposobnostima učenika.

Kroz projekt “Otputujmo na more“, potpune troškove smještaja, prehrane i ulaznica pokrila je Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“, dio troškova goriva snosila je Općina Gradina, dok je sve ostale troškove putovanja (kao što je to ostatak troškova goriva i troškove cestarina) snosio Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Kroz provedbu ovog projekta, Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ nabavila je za učenike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju  Virovitica  promotivne materijale za potrebe prepoznatljivosti i vidljivosti projekta te održala besplatnu edukativnu radionicu na kojoj su predstavnici Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ učenicima pojasnili i predstavili značenje LAG-a, rad LAG-a, svrhu, ciljeve i najvažnije zadaće LAG-a te ih na taj način uveli u svijet odraslih, ali im i osigurali nova znanja vezana uz rad Europske unije i pripremu i provedbu projekata na domaće i EU fondove, koji posljednjih 10-ak godina predstavljaju jedan od najvažnijih temelja financiranja gotovo svih sektora, koji će i njima moći pomoći u daljnjem životu.

(lagvip.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content