20. Olimpijski festival dječjih vrtića potvrdio Đurđevac kao grad sporta: Pobijedila dječja sportska igra, radost i druženje

Najmlađi sportaši iz sedam dječjih vrtića iz Đurđevca, Ferdinandovca, Kalinovca, Novoga Virja, Novigrada Podravskog, Molvi i Virja u subotu su se natjecali u Sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Događanje u organizaciji HOO i Zajednice sportskih udruga KCKŽ i grada Đurđevca još je jednom potvrdilo da je Đurđevac grad sporta, a dječja igra, radost druženja i natjecanja prvi i najvažniji pobjednik 20. Olimpijskog festivala.

Bilo je kao na pravim Olimpijskim igrama. Svirala se himna, a 176 mališana je u svečanom mimohodu sa svojim odgajateljicama koračalo uz olimpijsku i gradsku zastavu te olimpijsku baklju, a potom je zapaljen i olimpijski plamen. Oduševljen pokazanim olimpizmom u danu sporta, na samom je početku razigrane olimpijce pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Čestitam svim odgajateljicama i organizatorima, a posebice roditeljima što potičete djecu na bavljenje sportom. To je u ovo vrijeme osobito važno kad su igre na otvorenom sve rjeđe, stoga je važno da potičemo bavljenje sportom i zdrav način života, rekao je gradonačelnik Janči i dao znak za početak 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića u Đurđevcu.

Uz burnu podršku roditelja, mali su se sportaši natjecati u 4 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica; u trčanju na 40 m, skoku u dalj s mjesta, bacanju loptice u daljinu te štafetnom trčanju. Nakon atletike natjecali su se i u dvoranskom hokeju za dječake i djevojčice.

Pobjednicima su podijeljene medalje i pehari. U ukupnom poretku prvo mjesto osvojila je odgojna skupina Kockice Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca, dok je nagrada za fair play koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor pripala DV Fijolica iz Novigrada Podravskog. U dodatnom dijelu programa nastupila je Ukrajinka Mariia koja je vrtićarce razveselila akrobacijama i žongliranjem.

(djurdjevac.hr, foto: D. Domišljanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content