Alan Hržica u Viroviticu donio duhovnu čaroliju, svjedočanstvo o snazi vjere inspiriralo brojnu publiku

Virovitica je sinoć bila domaćin nezaboravnog duhovnog koncerta Alana Hržice, jednog od najistaknutijih izvođača duhovne glazbe u Hrvatskoj. Koncert, koji je održan na prepunoj virovitičkoj šetnici, organizirala je Katolička klasična gimnazija u Virovitici uz podršku Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice grada.

Učenici Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Virovitici su za tu prigodu pripremili raznovrstan i emotivan glazbeno-scenski program. Njihovi nastupi obuhvaćali su izvođenje duhovnih pjesama, recitacije i kratke dramske prikaze koji su tematski bili povezani s vjerom, nadom i zajedništvom. Svaki nastup bio je pažljivo osmišljen i izveden s velikom posvećenošću, čime su učenici pokazali ne samo svoje glazbene i scenske talente, već i duboku duhovnost.

IMG_6390

Duhovnik Krunoslav Siroglavić podijelio je dirljivo svjedočanstvo o Mateji Aladrović Krajinović, što je posebno dirnulo sve prisutne. Matea je tijekom svoje borbe s bolešću pronašla duboku vjeru u Boga, što je ostavilo snažan dojam na sve koji su je poznavali, osobito na njezinog supruga Josipa i malenu kćerkicu. Njena priča o snazi vjere i ljubavi prema životu bila je inspiracija mnogima u publici, stvarajući osjećaj zajedništva te podsjećajući sve prisutne na snagu vjere u najtežim trenucima života.

IMG_6422

Potom se na pozornicu popela zvijezda večeri – Alan Hržica koji je ovaj duhovni spektakl započeo sa svojom novom pjesmom “Jahve – objavit će nam se” koja je odmah uvela publiku u molitveno raspoloženje. Hržica, poznat po svojim emotivnim i duboko duhovnim izvedbama, nije razočarao ni ovoga puta. Njegov glas, praćen virtuoznim instrumentalnim aranžmanima, ispunio je prostor toplinom i iskrenošću.

Jedan od posebnih trenutaka večeri bio je nastup Virovitičanke Eme Boljevčan na violi. Njezina izvedba dodala je dodatnu dimenziju koncertu, unoseći prekrasne melodije koje su savršeno dopunile duhovnu atmosferu. No, sve to ne bi tako dobro zvučalo bez Alanovog benda kojeg čine: Andrej Grozdanov, Stjepan Habunek, Benedikt Berić i Helena Lijić, svi iskusni glazbenici koji su također obogatili večer svojom izvedbom​.

IMG_6664

Koncert u Virovitici još jednom je potvrdio Alana Hržicu kao jednog od najomiljenijih izvođača duhovne glazbe u regiji. Njegova sposobnost da poveže ljude kroz glazbu i vjeru ostavila je dubok dojam na sve prisutne. Ova inspirativna večer, organizirana u čast Mateje Aladrović Krajinović, bila je podsjetnik na snagu glazbe i vjere te na važnost zajedništva u izazovnim i teškim vremenima.

(icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš, M. Lovrenc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content