Bratstvo i Pitomača po prvi puta igraju međusobno u finalu Županijskog nogometnog kupa

Nogometna sezona u Virovitičko-podravskoj županiji završit će finalnim utakmicama Županijskog nogometnog kupa. Nakon nekoliko sezona s jednom finalnom utakmicom, ove sezone ponovno se igraju dva susreta.

U 33. finalu snage će odmjeriti Bratstvo iz Gornjeg Bazja i Pitomača. Pitomača je do sada osam puta bila u finalu i tri puta osvojila Kup, dok je Bratstvo jednom bilo u finalu te je tom prilikom bilo osvajač.

Pitomača je u finalnim utakmicama bila bolja od Suhopolja 2018. godine, Virovitice 2021. godine i Papuka Osječko 1664. 2023. godine. Bratstvo je Kup osvojilo 2006. godine kada je u finalu bilo bolje od Suhopolja.

Po prvi puta ove dvije momčadi međusobno igraju u finalu. U njihovoj posljednjoj međusobnoj službenoj utakmici, koja je odigrana 10. svibnja prošle godine na stadionu Školski vrt, u četvrtfinalu Županijskog nogometnog kupa Pitomača je pobijedila 3:0.

Prva utakmica igra se na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju 30. svibnja u 17:30 sati, dok je uzvrat 9. lipnja na pitomačkom Gmanju također u 17:30 sati. U obje utakmice očekuju se brojni gledatelji s područja cijele Virovitičko-podravske županije i šire.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content