Brlići proslavili okrugli 50. rođendan: Najučenicom proglašena Nikolina Hetzel, titule najuspješnijih u sportu odnijeli Ela Hajmaši i Damjan Grdić

Poseban dan danas (srijeda) za Brliće! Uz bogat glazbeni i plesni program, Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica proslavila je svoj okrugli 50. rođendan i 150. rođendan Ivane Brlić-Mažuranić, po kojoj škola nosi ime. Dvije velike obljetnice obilježili su u prepunoj sportskoj dvorani, a svečani program započeo je zanimljivim scenskim nastupom učitelja i ostalih djelatnika škole – flash mobom.

Sve prisutne uvodno je pozdravio ravnatelj škole Ivica Tomljanović, čestitavši Dan škole svim učenicima i učiteljima koji svojim radom, predanošću i uspjesima svakodnevno promiču Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica.

IMG_0206_990x660

– Ponosni smo na sve što ste postigli svih ovih godina. Postali smo prepoznatljivi u različitim područjima, od znanja do sporta. U taj uspjeh uložen je velik trud svih vas, ali i naših prethodnika. Danas imamo priliku pohvaliti se našim uspjesima tijekom ove školske godine jer – Brlići su zakon! – istaknuo je ravnatelj Tomljanović.

Gradonačelnik Kirin, i sam nekadašnji učenik ove škole, zahvalio je svim djelatnicima na dugogodišnjem, predanom radu te potaknuo prisutne roditelje na što veći upis djece u izvannastavne školske aktivnosti.

IMG_0216_990x660

– Grad kao osnivač pruža punu podršku razvoju Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, kao i svim ostalim školama. Započeli smo s uređenjem igrališta, a očekuje nas i energetska obnova sportske dvorane. Ipak, treba naglasiti kako svi ti radovi ništa ne vrijede ako nema duha škole, a vaša energija i školski slogan dovoljno govore o ljudima koji u njoj rade – zaključio je gradonačelnik Kirin i poručio Brlićima da ostanu „zakon“.

I ove godine Brlići su ostvarili izvrsne rezultate na različitim natjecanjima i smotrama, a nagrađeni su oni najuspješniji. Najučenicom za školsku godinu 2023./2024. proglašena je  Nikolina Hetzel, postignuvši odličan opći uspjeh i zavidne rezultate tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja. Titule najboljih u sportskim postignućima odnijeli su Ela Hajmaši i Damjan Grdić. Srebrnima su proglašeni Tia Andrović i Igor Kozlinger, dok su brončane plakete otišle u ruke Nike Gverić i Lovre Vidovića.

IMG_0423_990x660

Nagrađeno je i 12 jubilaraca. Deset godina predanog rada obilježava Kristina Černoga, a petnaest Biljana Mikec, Nina Babić, Mario Karakašić, Martina Požežanac Španjur i Danijel Hercigonja. Dvadeset godina rada u školstvu dostigla je Ivona Boljevčan, a na dvadeset i pet godina rada čestitalo se Dubravki Jurić i Vanji Mikini. Jubilarnih trideset godina proslavili su Ivan Barković i Anita Oberling, a najduže od svih u Brlićima je Jasna Razlog – Grlica, sa svojih trideset i pet godina rada.

Na kraju svečanog programa, okrugli 50. rođendan završen je školskom himnom, a druženje je nastavljeno u holu na izložbi posvećenoj školskom listu Hlapić. Svečanosti su, među ostalima, prisustvovali su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett-Škvarić te gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

(www.icv.hr, dj, foto: A. Zeko, D. Jagarinec)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content