DAN OPĆINE ČAČINCI Održana hortikulturna inicijativa “Jaglaci za Čačince”

U sklopu obilježavanja Dana općine Čačinci, u Športsko-rekreacijskom centru “Rupa” u Čačincima održana je hvalevrijedna akcija, Hortikulturna inicijativa “Jaglaci za Čačince”.

Riječ je o zajedničkoj inicijativi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica, Općine Čačinci i Turističke zajednice područja Vrata Papuka kao plod dugogodišnje zajedničke suradnje na raznim projektima, a u cilju pomoći Čačincima i njihovim mališanima pri skorašnjem povratku vrtićanaca u njihov dom.

Tako su zajedničke ruke posadile cvijeće i uredile kamenjar te je simbolično ispred vrtića posađena i jedna lipa. Drugi dio akcije bilo je zajedničko čišćenje okoliša vrtića od raznog otpada i granja kako bi se sve bilo čisto, uredno i spremno za veliki povratak djece u vrtić.

– Malo je za reći da nam je bilo predivno i da smo uživali. Uredili smo kamenjar koji se nalazi kod dječjeg vrtića, oplijevili ga i u njega posadili cvijeće i začinsko bilje, a u skladu s imenom dječjeg vrtića u Čačincima prigodno smo posadili i jednu lipu. Očistili smo i prostor oko dječjeg vrtića, pokupili lišće, granje i pomeli stazu. Veliko hvala našim domaćinima, Dječjem vrtiću “Lipa” Čađavica – Područni odjel Čačinci, Općini Čačinci i TZP Vrata Papuka koji su nas tako lijepo ugostili, hvala volonterskom klubu “Matoševe pčelice” OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci i djevojčicama i dječacima starije skupine DV “Lipa” Čađavica, PO Čačinci koji su nam se pridružili u volonterskoj akciji i koji su bili posebno vrijedni. Veliko hvala i svim našim inkluzivnim volonterima i djelatnicima koji su sudjelovali u ovoj volonterskoj akciji kojom smo se ujedno pridružili i kampanji Hrvatska volontira koja se ove godine održava od 22. do 25. svibnja. U Čačince uvijek volimo doći zbog posebne topline i zajedništva i uvijek se rado vraćamo. Još jednom od srca hvala svima– poručili su iz Jaglaca.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content