Donna Dalia Rajnović, učenica IOŠ Virovitica peta na WorldSkills Croatia 2024. u kategoriji Frizerstvo

U periodu od 13. do 15. svibnja u Zagrebu je održano Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2024.

Već smo ranije pisali o brojnim uspjesima učenika s područja Virovitičko-podravske županije, a svakako treba istaknuti i odličan rezultat koji je ostvarila Donna Dalia Rajnović iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica u kategoriji frizerstvo. Donna, inače učenica 2. razreda, u pratnji mentorice Željke Vargović, na kraju je osvojila 5. mjesto u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje, na kojemu je snage odmjerilo 12 natjecateljica iz 12 gradova, odvijalo se u tri modula: 1. modul – moderna HTO, kreativno šišanje i frizura slobodnog stila, 2. modul – vjenčana frizura na dugoj i obojenoj i izbjeljenoj kosi prema zadanoj fotografiji i 3. modul – muško kreativno šišanje, bojenje i izbjeljivanje slobodnog stila.

Sjajan je ovo rezultat za učenicu IOŠ Virovitica koja je, podsjetimo, na ovogodišnjem 27. sajmu Viroexpo u Virovitici osvojila prvo mjesto u izradi večernjih svečanih frizura.

Podsjetimo i da je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024. najveća manifestacija u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

Više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola natjecalo se u 42 strukovne discipline – od tradicionalnih struka, kao što su zidarstvo, stolarstvo, frizerstvo, slastičarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo, pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, mehatronike, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarne discipline poput robotike. Tijekom tri dana natjecanje je obišlo oko 10.000 posjetitelja iz RH i inozemstva.

WorldSkills Croatia 2024. pruža platformu za razmjenu ideja, razvoj suradnje i oblikovanje budućnosti strukovnog obrazovanja i zapošljavanja te daje priliku svim sudionicima, bez obzira na ulogu, da razmjene iskustva i stvore nove kontakte.

Za strukovne škole, WorldSkills Croatia predstavlja priliku za isticanje njihove izvrsnosti i promociju strukovnog obrazovanja kao ključnog koraka prema uspješnoj karijeri. Sudjelovanjem u natjecanju, učenici imaju priliku demonstrirati svoje talente i vještine te se povezati s potencijalnim budućim poslodavcima.

(www.icv.hr, IOŠ Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content