HKD “Lisinski” Našice izložbom pod nazivom “135 godina čuvamo kulturnu baštinu” proslavio veliku obljetnicu postojanja

U Višenamjenskoj dvorani Zavičajnog muzeja Našice – Dvorac Pejačević jučer (subota) je po prvi puta otvorena izložba povodom 135 obljetnice HKD-a “Lisinski” Našice i Međunarodnog dana muzeja pod nazivom “135 godina čuvamo baštinu” iz fundusa narodnih nošnji, odora i kostima.

Na samom početku izložbe sve nazočne pozdravio je predsjednik društva Miroslav Šarić koji je i autor ove izložbe. Istaknuto je kao se s ovom izložbom posjetiteljima htjelo ukazati na tradiciju, kulturu i povijest našičkog kraja.

Na otvorenju izložbe nazočili su i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler i ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je pohvalio rad društva koji sa svojom folklornom sekcijom i zborom promoviraju kulturu i tradiciju u gradu Našicama.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak čestitala je na dugogodišnjem predanom radu i trudu društva te rekla kako je zaista sretna i zadovoljna ovom prvom izložbom u novoobjavljenom Dvorcu Pejačević.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi HKD – a “Lisinski” Našice.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content