Industrijsko-obrtnička škola Slatina proslavila Dan škole i obilježila 15. obljetnicu osnutka

Jučer (petak) je Industrijsko-obrtnička škola Slatina proslavila Dan škole i obilježila 15. obljetnicu svoga osnutka.

Središnji dio proslave Dana škole bila je svečana sjednica Nastavničkog vijeća koju je vodila prof. Ivana Lukač Vuković, a riječima dobrodošlice zaposlenicima i uzvanicima, otvorio ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac.

Osim zaposlenika Škole svečanosti su nazočili pročelnica Upravnoga odjela za obrazovanje, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, predsjednik slatinskog Gradskog vijeća Tomo Tomić, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić, predstavnici Udruženja obrtnika Slatina te ravnatelji osnovnih i srednjih škola.

Nakon što je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić cijelom školskom kolektivu čestitao Dan škole i pohvalio njihov rad u proteklih vrlo uspješnih 15 godina, ravnatelj Mladen Graovac s ponosom je istaknuo brojne uspjehe nastavnika i učenika u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Među brojnim projektima posebno je istaknuo završne aktivnosti projekta Regionalnog centra kompetentnosti Slavonika, zatim nastavak aktivnosti u sklopu županijskog Centra izvrsnosti novih tehnologija, te završetak Erasmusovog projekta C.A.L.L.

Osvrnuvši se na uspješno sudjelovanje učenika i nastavnika IOŠ-a na Obrtničko-gospodarskom sajmu u Slatini i Viroexpu u Virovitici s ponosom je podsjetio kako je škola proglašena eTwinningovom školom za 2023. i 2024. godinu te je u studenom prošle godine bila dobitnik nagrade COMET Agencije za mobilnost i programe Europske unije za najuspješnije proveden eTwinningov projekt u Republici Hrvatskoj u kategoriji strukovnih škola.

Istaknuvši još i uspješno proveden projekt Lješnjomedska rapsodija moga kraja čiji je Škola bila partner osobito je naglasio izuzetnu zainteresiranost učenika osnovnih škola za upis u 1. razred ove školske godine, koja je, kako je naglasio, rezultat svih vrijednih aktivnosti koje ovu školu čine odgojno-obrazovnom ustanovom koja teži cjelokupnom razvoju učenika.

Uslijedila je kratka video prezentacija o školskim događanjima tijekom proteklih 365 dana, a potom su predstavljena i dva projekta.

Interdisciplinarni školski projekt Mandale prezentirala je koordinatorica projekta, školska knjižničarka Svjetlana Dupan, dok je međuškolski projekt Lješnjomedska rapsodija moga kraja predstavila školska koordinatorica Tanja Nikšić.

Priznanja Industrijsko-obrtničke škole za uspješan rad i doprinos njezinu razvoju ove su godine dodijeljena učenicima Lei Čertan, Magdaleni Jokoš, Martini Nikić, Sari Rašetić, Dori Šantalab i Ivanu Šimari, dok su iz redova zaposlenika priznanjima nagrađene nastavnice Melita Crnković, Blaženka Kovač, Paula Kukuljević Idek, Ivana Lukač Vuković, Helena Roštaš, Ksenija Som, Jasna Varga, Barbara Vidović Volenik i Kornelija Zubčević te školski tajnik Ivan Kanski.

Nastavnik Zdenko Taušan i pedagoginja Ljubica Subotić Pofuk dobitnici su zahvalnice Škole za dugogodišnji doprinos njenu razvoju.

Škola je povodom Dana škole priznanjima zahvalila i vanjskim suradnicima s kojima od svoga osnivanja ostvaruje izuzetnu suradnju. Tako je u ime Udruženja obrtnika Slatina priznanje primio Darko Takač, a u ime Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica ravnateljica iste Lareta Žubrinić koja se tom prigodom ujedno zahvalila u ime svih laureata.

Statue priznanja i zahvalnica izradili su učenici zanimanja CNC operater Industrijsko-obrtničke škole Slatina uz mentorstvo prof. Vedrana Runje koji je pri kraju svečane sjednice u ime cijelog školskog kolektiva uputio zahvalu ravnatelju Mladenu Graovcu na predanom i uspješnom radu svih ovih 15 godina i doprinos razvoju Škole za što mu je uručeno i vrijedno priznanje.

Srdačne, tople i prijateljske riječi koje su mu uputili djelatnici škole izmamile su suze na oči ravnatelju Graovcu koji je već bio vidno potresen i zbog skorašnjeg rastanka s ovim kolektivom zbog odlaska u zasluženu mirovinu.

Na kraju svečanosti čestitke u prigodi Dana škole i 15. obljetnice osnutka uputila je i pročelnica Upravnoga odjela za obrazovanje, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije Martina Bunić.

(icv.hr, mf, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content