Krug velikih ljudi: Virovitička grupa Vatra “kod kuće” spektakularnim koncertom proslavila svoj 25. rođendan

Mali krug velikih ljudi dobio je u petak zaslužene ovacije na virovitičkoj šetnici. Riječ je dakako o članovima grupe Vatra, koji su zapalili virovitičku publiku svojim rođendanskim koncertom kojim su proslavili 25 godina od objave svog prvog studijskog albuma “Između nas” iz 1999. godine.

U vlastitom glazbenom vremeplovu Vatra je svoju publiku podsjetila zašto već četvrt stoljeća uspješno postoji i ne samo žari, već i ozbiljno gori na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Razlog su hitovi poput pjesama “Tango”,  “Bilo je dobro dok je trajalo”, “Vrati se”, “Slatke suze, gorka ljubav”, “Nitko osim nas”, “Meni treba tako malo”, “Javi se kad stigneš”, “Nama se nikud ne žuri”, “Rum na usnama” i brojni drugi, s kojima su uglas pjevali i djeca i odrasli u Virovitici. 

Koncert je bio poveznica Vatre koja je svoje prve stihove uglazbljivala u garaži i isprobavala ih na publici u virovitičkim klubovima i danas uspješnog glazbenog benda koji je u svojoj karijeri okupio renomirana glazbena imena s kojima su ostvarili prepoznatljiv otisak na hrvatskoj glazbenoj sceni. Bila je to prava glazbena poslastica za pamćenje. 

Čestitke frontmenu Ivanu Dečaku, bubnjaru Mariju Robertu Kasumoviću, gitaristu Robertu Kelemenu, basistu Mariju Radanu i klavijaturistu Mihaelu Kurjančiću stigle su iz svih krajeva, a danas svima poznatih Virovitičana prisjetili su se i gradonačelnik Ivica Kirin i župan Igor Andrović, i direktorica TZ Grada Virovitice Tamara Štefanec ali u kontekstu nekih drugih vremena. 

Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao im je na 25 godina rada. 

– Nekada su ovi dečki svirali u Vanadisu, a sada su došli pred pun trg u Viroviticu i slave svoj 25. rođendan. Gdje god dođu, vole ih, vrijeme je da im Virovitica vrati tu ljubav. Ovi dečki stasali su iz našega grada, ovdje su započeli svoju karijeru. Čestitam im što su svoju turneju započeli baš u svojem gradu. Iza sebe imaju 25 godina uspješnog rada i stoga s pravom mogu reći je to najbolji bend našega grada  – rekao je gradonačelnik Kirin. 

Čestitkama se pridružio i župan Igor Andrović, istaknuvši kako je upravo grupa Vatra brand Virovitičko-podravske županije.

– Čestitam vam na vaših 25 godina ustrajnog i uspješnog rada. Ovo nije samo jedna godina više, ovo je 25 godina dobre glazbe, benda, prijateljstva, provoda i na tome vam od srca čestitam. Mi smo svi više-manje generacija i znam kako ste počeli s malo iskustva, ali s puno žara, snova i truda. Vaši snovi su se ostvarili, a svojom muzikom dotaknuli ste mnoge ljude. Postali ste brand i grada Virovitice i naše županije i na tome vam velika hvala. Želim vam puno uspjeha i u budućnosti – rekao je župan Andrović. 

Nakon koncerta u Virovitici Vatra će 25. svibnja na zagrebačkoj Šalati održati svoj dosad najveći samostalni koncert i tako obilježiti 25 godina glazbene karijere, a ostale datume i destinacije na kojima će održavati koncerte u sklopu rođendanske proslave pratite na njihovoj Facebook stranici.

(www.icv.hr, foto: Kristijan Toplak, T. Kirinec, I. Barčan)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content