Ministrica Vučković obišla DV “Lipa” u Čačincima: Obnovljeni vrtić još je ljepši, mališani se u “svoj dom” vraćaju u lipnju

Uoči svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Čačinci, ministrica okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković, saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik općine Čačinci Alen Jurenac, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević i ravnateljica Dječjeg vrtića “Lipa” Čađavica Ana Krmpotić, obišli su novouređene prostorije DV “Lipa” – Područnog odjela Čačinci.

Svi dužnosnici bili su oduševljeni novim izgledom vrtića u kojeg se mališani vraćaju već idući mjesec.

-Što reći kada vidimo sve ovo, svima nama u Čačincima je srce danas puno jer naša djeca se vraćaju u svoj vrtić već sljedeći mjesec i to je najveća pobjeda svih nas zajedno. Paralelno se rade zahvati i projekti koji će učiniti da se ovakve tragedije poput poplave više nikada ne ponove. Hvala od srca Vladi RH, ministrici Vučković, županu Androviću, saborskim zastupnicima i svima koji su na bilo koji način dali sebe da naš vrtić ponovno bude istinski dom svojim mališanima – rekao je načelnik Alen Jurenac.

Župan Igor Andrović izrazio je nakon obilaska veliko zadovoljstvo.

-Presretan sam danas vidjeti ovaj vrtić koji je zadesila ogromna nesreća prije godinu dana, u ovako prelijepom izdanju, rekao bih da izgleda čak novije i ljepše nego što je bio kad je otvoren. Najvažnije je ovo za djecu koja pohađaju taj vrtić, oni su najnestrpljiviji i jedva čekaju povratak. Svi smo dali sve od sebe da se to što prije i dogodi – rekao je župan Igor Andrović.

Ministrica Marija Vučković, koja je u Čačince stigla svega par dana nakon poplave, prisjetila se kako je tada izgledao vrtić.

-Strašno je bilo tada gledati vrtić kako je stradao i zato smo svi upregli sve snage kako bi ga što prije obnovili. Jako sam sretna što danas sve izgleda lijepo, novo i što će djeca evo već za mjesec dana ponovno u svoj vrtić. To nam je svima najvažnije i drago mi je da je sve tako brzo rješeno i sanirano – kazala je ministrica Marija Vučković.

Posebnu poruku na kraju poslala je ravnateljica Dječjeg vrtića “Lipa” Čađavica – Područnog odjela Čačinci Ana Krmpotić.

-Nakon svih suza, patnje i nevjerice, u samo godinu dana zahvaljujući divnim ljudima vraćen je osmijeh našoj djeci na lice, a baš taj neprocjenjiv osmijeh nagrada je svima nama za veliki trud. Hvala vam svima od srca – zaključila je Krmpotić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content