Mlada virovitička tenisačica Una Brkić Klubička osvojila svoj drugi turnir, pobjednica Otvorenog prvenstva TK Varteks

U subotu, 18. svibnja na terenima Teniskog kluba Varteks u Varaždinu održano je Otvoreno prvenstvo u tenisu za djevojčice i dječake do 10 godina. Na turniru je sudjelovala i devetogodišnja Virovitičanka Una Brkić Klubička, članica Teniskog kluba TVIN Virovitica.

Na turniru su sudjelovale djevojčice i dječaci iz raznih teniskih klubova (Đurđevac, TVIN Virovitica, Koprivnica, Varteks, Varaždin 1181, HTK Zagreb, Prelog, Feniks, Franjo Punčec).

U subotu su odigrani svi susreti po skupinama (kvalifikacijski mečevi po sistemu “svatko sa svakim”), a nakon toga su mladi tenisači i tenisačice bili razvrstani u “Zlatnu”, “Srebrnu”, “Brončanu” i “Zelenu” skupinu.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladih tenisačica Una je s tri pobjede u grupnoj fazi natjecanja (protiv Ele Poredoš iz TK Prelog, Tene Molnar iz TK Varaždin 1181 i Ane Dautanec, druge nositeljice iz TK Koprivnica), izborila najjaču “Zlatnu” skupinu.

Kao najviše rangirana plasirala se odmah u finale “Zlatne skupine” gdje je čekala bolju iz polufinalnog susreta između Lare Gojčete i Kasijane Markičević, obje HTK Zagreb. Kasijana se nakon pobjede od 4:1 protiv Lare plasirala u finale.

Po najvećem suncu mlade tenisačice odigrale su susret dostojan finala i nakon sat vremena iscrpljujuće igre Una je, pobijedivši Kasijanu u tri seta rezultatom 4:3 (2), 3:4 (1), 10:7, zasluženo osvojila najsjajnije odličje, tj. pehar u “Zlatnoj” skupini i na taj način je osvojila turnir. Ovo je ujedno i njezin drugi osvojeni turnir.

Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Varteks Varaždin, a mladu Virovitičanku do ovog uspjeha vodili su treneri Saša Felendeš i Leo Gjogj.

(TK TVIN Virovitica, M.B.)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content