Općina Pitomača i ove godine bira najuređenije naselje i okućnicu: Evo kako se prijaviti

Općina Pitomača i ove će godine provesti izbor najuređenijeg pojedinog mjesta na području općine te izbor najuređenije okućnice u svakom mjestu

Tim povodom,  u sklopu proslave Dana općine – Vidova, pokreće akciju uređenja svoga mjesta.

-Akcija je naišla na uistinu veliki odaziv, što nas neizmjerno veseli, stoga ćemo i ove godine provesti  izbor najuređenije okućnice u svakom mjestu, te izbor najuređenijeg naselja općine Pitomača – kažu iz Općine. 

Također, pozivaju sve Mjesne odbore i Udruge s područja općine da aktiviraju svoje mještane i prijave se na izbor. 

-Ne možemo, a ne zahvaliti svima koji su se uključili u spomenutu akciju te slijedom navedenog, obraćamo se Vama kako predsjedniku Mjesnog odbora, tako i predsjednicima Udruga da aktivirate svoje mještane i članove  kako bi ove godine Vaše mjesto bilo proglašeno najuređenijim – kažu iz Općine.

Glede izbora najuređenije okućnice, prijave je potrebno dostaviti u pisanom obliku na adresu Općine sa slikama i kontakt podacima osoba koje se žele natjecati u izboru najuređenije okućnice do 11. lipnja 2024. godine.

U kategoriji uređenosti pojedinog mjesta ocjenjivati će se:

  • uređenost (nogostupa, prometnica, kuća)
  • opremljenost (klupe, spremnici za smeće, oznaka ulica i kućni brojevi, rasvjeta, signalizacija)
  • cvjetnost i hortikulturno uređenje (cvjetne gredice, cvjetni balkoni, cvjetni prozori, uređenost igrališta, travnjaka u središtu mjesta).

U kategoriji uređenosti okućnice ocjenjivati će se:

  • cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja)
  • opremljenost (kućni broj, uredno pročelje, uređena ograda).

Sve prikupljene prijedloge Komisija će razmotriti i donijeti konačnu odluku, a proglašenje „NAJ“ biti će u subotu, 15. lipnja 2024. na ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava u Pitomači oko 20 sati.

(pitomaca.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content