Orahovačko proljeće započelo izložbom ”Sva naša proljeća”: Fotografijom prikazana povijest manifestacije kroz 56 godina

Najveća i najznačajnija manifestacija grada Orahovice te jedna od najvećih u Virovitičko-podravskoj županiji i cijeloj Slavoniji Orahovačko proljeće po 56. puta je otvorilo svoj vrata.

Ovogodišnje izdanje započelo je  izložbom fotografija ”Sva naša proljeća” u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije i Reda Vitezova Ružice grada.

Riječ je o izložbi fotografija koje prikazuju povijest ove velike manifestacije kroz svih 56 godina.

-Orahovačko proljeće je puno više od manifestacije, ono je simbol grada i njegov zaštitni znak, jednostavno može se slobodno reći sinonim Orahovice. Zato smo se odlučili pripremiti ovu izložbu koja nas sve vraća u naše dane djetinjstva, ali isto tako i mlade dane naših očeva i majki. Mnogi su se prepoznali na ovim fotografijama i nasmijali te se prisjetili tih dana i to je ono što htjeli postići. Hvala svima koji su nam ustupili fotografije iz svojih kućnih albuma, a treba svakako reći da će sve ove fotografije biti dio i velike monografije o Orahovačkom proljeću koja je u pripremi s Ogrankom Matice hrvatske u Orahovici – rekao je na otvorenju jedan od glavnih organizatora predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković.

Izložbu koja će trajati sve do kraja Orahovačkog proljeća, otvorio je izaslanik gradonačelnika Orahovice Saše Ristera Tomislav Majetić.

-Lijepo je da je baš na ovaj način, izložbom o povijesti Orahovačkog proljeća započelo ovogodišnje 56. izdanje. Hvala organizatorima na trudu u prikupljanju ovih fotografija koje su zaista povijest grada i koje će zahvaljujući ovoj izložbi, ali kako čujem i u knjizi jednog dana, ostati vječne – rekao je Majetić.

Izlozba Sva nasa proljeca 1 Custom

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content