Otvorena prva izložba Udruge Jaglac “Stavi naočale – promjeni pogled” u Našicama

U Hotelu Park Panolija Našice danas (četvrtak) je povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama otvorena prva izložba u Našicama pod nazivom “Stavi naočale – promjeni pogled” u organizaciji Udruge Jaglac Orahovica. Na samom početku predsjednica Udruge “Jaglac” Đurđa Šimatović svima nazočnima poželjela je dobrodošlicu te je najavila kratak film o povijesti i aktivnosti Udruge. Na izložbi se također moglo zajednički fotografirati s članovima i korisnicima te su se svi posjetitelji mogli fotografirati i napraviti “selfie s naočalama”. Također na izložbi su bili izloženi samostalni radovi Davora Hlavatija i Ane Šteger.

Udruga koja djeluje od 2002. godine, a s prvim europskim projektima krenuli su 2012. godine i od tada je pokrenut i poludnevni boravak, ali osim njega pružaju i usluge osobne asistencije. Udruga okuplja 60 korisnika s intelektualnim teškoćama, ali isto toliko korisnika kojima je potrebna pomoć u kući, a o svima njima se brine 42 djelatnika.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba otvorio je prvu izložbu te rekao kako mu je posebno drago pozdraviti sve štićenike i korisnike jer u ovoj udruzi ima i članova iz Našica.

– Zaista mi je posebno drago što imam časti pozdraviti sve štićenike i korisnike Udruge “Jaglac” iz Orahovice koju sam i sam posjetio prije dvije godine. Njihov rad uvelike utječe na kvalitetu života osoba sa intelektualnim teškoćama. Ovim putem želim zahvaliti na njihovom predanom radu i organizaciji ove izložbe. Ova Udruga promovira volonterstvo koje je plemenito i časno, a mi kao Grad podupiremo rad udruge i senzibilizirani smo po pitanju brige i uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u zajednici – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Predsjednica Udruge Đurđa Šimatović zahvalila je gradonačelniku Krešimiru Kašubi na domaćinstvu i podršci.

– Danas u Našicama po prvi puta javno prikazujemo naš rad i zaista smo posebno sretni zbog toga. Grad Našice nas od prvog kontakta podržava, a u kontakt smo stupili pošto smo vidjeli kako u Našicama nema usluge poludnevnog boravka, a koji je sad omogućen u našim prostorima. Naš prvi korisnik iz Našica širio je vrlo lijepe priče o našoj udruzi, pa je tako nakon nekoga vremena broj korisnika s našičkog područja povećan. Mi smo preko završetka europskog projekta financirali dolazak korisnika iz Našica. Također moram reći kako nam je Grad Našice odlučio nastaviti financirati usluge prijevoza za Našičane i dio plaće jednog djelatnika. Ovim putem želim zahvaliti gradonačelniku Krešimiru Kašubi na domaćinstvu i podršci koju nam pružaju – izjavila je predsjednica Đurđa Šimatović.

Udruga je ispred Hotela Park postavila svoj izložbeni prostor s radovima iz krojačke Udruge ” Jaglac”.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content