PREMIJER ŽNL Šest pobjeda gostujućih momčadi: Mario Tolo više nije trener Suhopolja

U 24. kolu Premijer županijske nogometne lige u šest utakmice gosti su osvojili tri boda. Čast domaćina spasila je tek vodeća Mladost iz Čačinaca, koja je jedina na svom terenu došla do pobjede.

Lukač 05 u općinskom derbiju ugostio je susjedni Dinamo iz Kapele Dvora. U domaćim redovima nije bilo standardnog vratara Krešimira Tomljanovića, pa je rukavice navukao Karlo Pelko. Gosti su se donekle kompletirali, što se osjetilo na rezultatu. U 37. minuti Mato Iličić dovodi svoju momčad u prednost. Tri minute kasnije dosuđen je kazneni udarac za Lukač 05, ali je iskusni Filip Škaro pogodio okvir vrata. Sredinom drugog dijela utakmice gosti postižu još dva pogotka. Strijelci su bili Rene Prugovečki u 60. te Stjepan Rajnović u 66. minuti. U samoj završnici utakmice domaća momčad je s dva pogotka ublažila poraz. Strijelci su bili Valentino Pavlak u 78. minuti s bijele točke te Krešimir Pipić dvije minute kasnije iz igre.

Lukač 05 – Dinamo Kapela Dvor 2:3
Igrač utakmice: Slavko Jagarinac

Suhopolje je na stadionu Park u susretu s Dinamom iz Četekovca povelo u 12. minuti zgoditkom Zdenka Lončareka s bijele točke. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela utakmice na 1:1 poravnao je Matej Dorinka. Isti igrač svojim drugim pogotkom na utakmici u 56. minuti dovodi goste u prednost. Gostujući pobjedu Matej Dorinka potvrdio je svojim trećim pogotkom devet minuta prije kraja utakmice. Nakon poraza od Dinama sporazumno je došlo do prekida suradnje s dosadašnjim trenerom Suhopolja Marijom Tolom, a momčad će posljednja dva kola voditi Damir Pemper.

Suhopolje – Dinamo Četekovac 1:3
Igrač utakmice: Matej Dorinka

Vodeća Mladost je na svom terenu u Čačincima došla do nova tri boda u susretu sa Zrinskim iz Nove Bukovice. Lider je u prvom dijelu utakmice poveo 4:0 zgodicima Marina Čavića u 13. i 28. te Florijana Rupčića u 33. i Stipe Čavića u 40. minuti. Gosti iz Nove Bukovice zgoditkom Roberta Šomođija u 50. minuti smanjili su domaću prednost na 4:1. Peti zgoditak za Mladost postigao je Marin Čavić s bijele točke u 69. minuti. Konačnih 5:2 postavio je Antun Sarađen minutu pije kraja utakmice.

Mladost Čačinci – Zrinski Nova Bukovica 5:2
Igrač utakmice: Marin Čavić

U Rezovcu je gostovalo drugoplasirano Bratstvo iz Gornjeg Bazja. Igralo se otvoreno i napadački. Obje momčadi propustile su nekoliko prigoda da bi pobjednik bio odlučen u 38. minuti. U brzoj kontri Filip Rebić je uposlio Antonija Paulović, koji je uspio pronaći put do mreže. U nastavku se igralo u istom ritmu ali se rezultat nije mijenjao. Na gostujućoj momčadi osjetilo se da su prije četiri dana odigrali utakmicu polufinala Županijskog nogometnog kupa.

Rezovac – Bratstvo Gornje Bazje 0:1
Igrač utakmice: Filip Rebić

Voćin je na gostovanju u Mikleušu poveo 2:0 zgodicima Ante Đorđevića u 22. i Gorana Vicića u 53. minuti. Svojim pogotkom u 70. minuti Josip Jančić smanjio je prednost Voćina na 2:1. Pet minuta kasnije Voćin pogotkom Ivana Čovića vodi 3:1. Zgodicima Ivana Tomića u 83. i Ivana Ugarkovića u 87. minuti Mikleuš je izjednačio rezultat na 3:3. Voćina na kraju dolazi do pobjede 5:3. Odlučujuće zgoditke postigli su Franjo Tunić u 89. i Antonio Perić u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Mikleuš – Voćin 3:5
Igrač utakmice: Ante Đorđević

Slavonija iz Sladojevaca povela je na gostovanju u Crncu zgodicima Mihaela Matovine u 37. i Mihaela Novakovića u 45. minuti. Dominik Kapetanović zgodicima u 49. i 60. minuti poravnao je rezultat na 2:2. S dva pogotka Kristiana Ferenčaka u 69. i 75. te jednim Manuela Pelikana u 77. minuti Slavonija vodi 5:2. Do kraja je momčad Crnca uspjela smanjiti prednost gostuju iz Sladojevaca na 5:4 zgodicima Ante Rosana u 78. i Marija Jozića u 81. minuti.

Crnac – Slavonija Sladojevci 4:5
Igrač utakmice: Kristian Ferenčak

Borova i Sokol iz Milanovca borili su se za bodove koji imaju veliko značenje u borbi za opstanak u ligi. Gosti iz Milanova poveli su 2:0 zgodicima Denisa Kovača u desetoj i Doriana Uzelca u 28. minuti. Mateo Grobotek u 31. minuti smanjio je prednost Sokola na 2:1. Minutu prije odlaska na odmor Denis Kovač svojim drugim pogotkom dovodi goste ponovno do dva pogotka prednosti od 3:1. Raspoloženi Denis Kovač zgoditkom u 61. minuti svojoj momčadi trasirao je put prema pobjedi. U 75. minuti sudac Dinko Cafuta, nakon jedne akcije u gostujućem kaznenom prostoru pokazao je na bijelu točku. Natanael Vidak efektno je obranio udarac Dominika Hodaka. Dvije minute kasnije Darko Obžetić izmakao je pažnji gostujuće obrane i smanjio prednost Sokola na 4:2. Nakon još jedne brze kontre u 80. minuti Denis Kovač svojim četvrtim pogotkom postavio je konačnih 5:2.

Borova – Sokol Milanovac 2:5
Igrač utakmice: Denis Kovač

(www.icv.hr, mš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content