Prigodnim programom u Domu za odrasle osobe Borova i ove godine obilježen Međunarodni dan obitelji

U Domu za odrasle osobe Borova, prigodnim programom, danas (petak) je obilježen Međunarodni dan obitelji. Ovaj dan u Domu se obilježava svake godine i tako se nastoji naglasiti važnost obiteljskog života i obitelji kao osnovne zajednice u društvu i širom svijeta.

Na samom početku svečanosti, goste, među kojima je bila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb VPŽ Melita Sirovica, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal sa suradnicima te predstavnici raznih institucija i drugi, pozdravila je ravnateljica Doma Zlata Rončević.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji. Cilj je podizanje svijesti o problemima s kojima se obitelj kao zajednica suočava te širenje znanja o socijalnim, ekonomskim i demografskim procesima koji pogađaju obitelji. UN obilježavaju ovaj dan kroz različite teme relevantne za obitelji poput obrazovanja, siromaštva, zdravlja, usklađivanja obiteljskog života i posla. Tema ovogodišnjeg dana je “Obitelji i klimatske promjene”.

-Dan obitelji za nas u Domu u Borovi je jedan od najvećih događaja. Svake godine svečano obilježavamo ovaj dan kako bi našim korisnicima dali do znanja da smo uz njih i njihove sretne, ali i one manje sretne trenutke kroz cijelu godinu. Obitelj je važna i zato i mi nastojimo promicati obiteljske vrijednosti, kao i druženje korisnika, obitelji, skrbnika, a ovom prilikom došli su nam i gosti koji nam nesebično pružaju podršku i pomoć tijekom cijele godine i na tome im veliko hvala – rekla je ravnateljica Zlata Rončević.

Čestitke povodom Dana obitelji, ali i za velik napredak koji je Dom za odrasle Borova napravio unazad nekoliko godina, svim štičenicima i djelatnicima uputila je pročelnica Melita Sirovica i načelnik općine Suhopolje Gran Doležal, a potom su štičenici i djelatnici Doma izveli raznolik program u kojem su se izmjenjivali pjesma, ples, gluma i recitacije.

(www.icv.hr, bs, foto: Bruno Sokele, Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content