Skupština Udruge Zagoraca “Kaj” Našice: Snježana Fridl ponovo izabrana za predsjednicu

Udruga Zagoraca “Kaj” jučer (subota) je u Društvenom domu Zoljan održala svoju redovnu izvještajno – izbornu skupštinu.

Skupštini su, između ostalih, nazočili i gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, zamjenik predsjednika Mjesnog odbora Našice dr. Marijan Tepeš, predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović te drugi uvaženi članovi i gosti.

Predsjednica Snježana Fridl na samom početku skupštine pozdravila je sve prisutne goste i članove te otvorila skupštinu. Nakon jednoglasnog usvajanja Dnevnog reda predsjednica je podnijela izvješće o radu i izvješće o prihodima i rashodima za prošlu godinu u kojemu je istaknula važne aktivnosti i postignuća Udruge tijekom cijele prošle godine.

Također, podnesen je i prijedlog programa rada i prijedlog financijskog plana za 2024. godinu u kojemu je iznijela najvažnije ciljeve poput očuvanje zavičajne baštine i identiteta promicanjem kulturnog i tradicijskog obilježja Hrvatskog zagorja te sve zacrtane smjernice za buduće aktivnosti i projekte udruge. Izvješće Nadzornog odbora podnijela je tajnica Karolina Čelig Uldrijan.

Uslijedilo je razrješenje starih članova Suda časti, Upravnog i Nadzornog odbora te je jednoglasnom odlukom izabrano novo vodstvo.

Udrugu će i dalje nastaviti voditi predsjednica Snježana Fridl, za tajnicu je izabrana Karolina Čelig Uldrijan, a dopredsjednica je Dragica Purgar. Dužnost predsjednika Suda časti će obnašati Marijana Čelig Hlobik kao predsjednica, a članovi su Stjepan Benčić i Ivica Suk. Nadzorni odbor čine predsjednik Stjepan Šprem te članovi Slavko Čelig i Ivan Mrak, a u Upravni odbor su izabrani Slavko Benčić, Stjepan Benotić, Ivica Ferčec, Tomislav Ivanušec, Janko Oreški, Jasmina Valenčak kao članovi. 

Predsjednica Snježana Fridl zahvalila se svojim članovima i članicama na ukazanom povjerenju te istaknula kako će udruga nastaviti s radom i projektima uz podršku članova i lokalne zajednice.

– Ovim putem željela bih se zahvaliti svojim članovima i članicama na ukazanom povjerenju jer su mi i ovog puta povjerili da nastavim voditi Udrugu Zagoraca “Kaj” Našice na čijem sam čelu od 2010. godine. Inače, ja sam članica udruge od osnutka 2006. godine, a od 2006. do 2010. obavljala sam dužnost tajnice, a od te godine do danas imam dužnost predsjednice. Povjerenje koje su mi dali članovi i članice za mene predstavlja još jednu obavezu, ali i čast i motivaciju da skupa ostvarimo zadane ciljeve. To je i potvrda dosadašnjeg dobrog rada te pozitivnih promjena koje smo započeli i koje ćemo nastaviti u ovom četverogodišnjem mandatu. Još jače i odlučnije krećemo prema novim pobjedama, a podrška mi naših članova i članica udruge osobno znači kao predsjednici – zaključila je predsjednica Fridl.

Gradonačelnik Našica čestitao je na novom vodstvu te im poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

– Čestitam predsjednici Snježani Fridl te cijelom vodstvu Udruge Zagoraca “Kaj” Našice. Naša suradnja traje već dugi niz godina, a Udruga koja broji 141 član predstavlja važan dio u promociji našeg Grada u isto vrijeme doprinoseći kvaliteti života u njemu. Slušajući izvješće o radu udruge jasno je da je u planu organiziranje raznih značajnih manifestacija kao što je Dan Grada i slični događaji koji će zasigurno činiti važan segment našeg društva. Financijski plan i program rada za budućnost prikazuju kako je Udruga vrijedna, ambiciozna i predana nastavku rada u istom duhu. Grad će im nastaviti pružati maksimalnu potporu u radu, uključujući pritom i korištenje gradskih prostora u kojeg ćemo nastaviti ulagati. Još jednom bih čestitao na dosadašnjem radu i želim im mnogo uspjeha u budućnosti. – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content