Sopjanski vatrogasci djeci pokazali kako se gasi požar i prenose unesrećene osobe, a posjetio ih i dabar Virko

Operativni vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Sopje, predvođeni zapovjednikom VZO Sopje Bernardom Štefanovićem i zapovjednikom DVD-a Sopje Josipom Špoljarićem, danas (petak) su za polaznike Dječjeg vrtića “Bambi” i učenike Područne škole Sopje organizirali pokaznu vježbu te ih upoznali s vatrogasnim vozilom i opremom.

Tako su vatrogasci djeci pokazali kako se gasi požar vatrogasnim šmrkom, što su djeca s velikim interesom prihvatila i u vježbi sudjelovala. Nadalje, vatrogasci su djeci pokazali kako se prenose unesrećene osobe, a ona su spremno pomagala u vježbi.

Vježbu, koja je održana na platou iza zgrade Općine, na sveopće veselje djece posjetila je maskota Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, dabar Virko.

– Općina Sopje je za svu djecu koja su bila na vježbi osigurala razne grickalice i sokove. Zahvaljujem našim vatrogascima na profesionalnom pristupu ovoj vježbi, iako se radilo o djeci. Kako je bilo puno smijeha i velikog zanimanja djece, mogu zaključiti da je vježba i više nego uspjela, te nadam da su djeca usvojila neka nova znanja o ovom plemenitom pozivu – rekao je načelnik općine Sopje Berislav Androš, koji je nazočio vježbi.

(www.icv.hr, adf, foto: PŠ Sopje)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content