U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba radova polaznika projekta “Kreativno aktivni”

U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici danas (utorak) je otvorena izložba radova polaznika projekta “Kreativno aktivni”, koji je Grad Virovitica pokrenuo s Likovnim klubom “Nikola Trick”.

-To su ljudi koji su se okupili oko umjetnosti. Na našim zajedničkim druženjima svakog petka u 19:30 sati učimo nove slikarske tehnike i svoje ideje prenosimo na platno. U početku je projekt zamišljen za polaznike 50+ godina, da bi se kasnije u njega uključili i mladi. Pozivam sve koje zanima ista tematika da nam se pridruže – objasnila je predsjednica Likovnog kluba “Nikola Trick” Ivana Molnar.

Sve nazočne pozdravio je ravnatelj GDCK Virovitica Nikola Slavić.

-Ova izložba organizirana je u sklopu Tjedna Crvenog križa. Iskoristit ću priliku i reći da je upravo raspisan natječaj za do sada najveći projekt GDCK Virovitica za pomoć starijim osobama i osobama s invaliditetom. U idućih 30 mjeseci 33 osobe brinut će o čak 198 krajnjih korisnika. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 1,5 milijun eura – najavio je Nikola Slavić.

Izložbu je otvorila zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

-Virovitica je poznata kao grad umjetnosti stoga će Grad i dalje podržavati ovakve projekte. Nadam se da će neki od autora čija su djela ovom prilikom izložena, nastaviti s likovnim radom te da ćemo se vidjeti na još nekim izložbama – tom prilikom je rekla Vlasta Honjek – Golinac.

Izložba na kojoj se petnaestak autora predstavilo sa šezdesetak radova, bit će otvorena do 10. lipnja.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content