U Đurđevcu osnovnoškolci pjevali hitove i oduševili publiku

U Domu kulture u Đurđevcu jučer (četvrtak) je održan festival pod nazivom “Djeca pjevaju hitove”. Ova ideja stara je više od 30 godina i izvodila se na prostorima bivše države. Cilj je ovoga projekta otkrivanje darovitih učenika za pjevanje i plesanje, razvijanje samopouzdanja te uključivanje učenika u kulturni život grada Đurđevca.

-Ovim festivalom promičemo zajedništvo, ali i simbiozu kreativnosti, maštovitosti i spretnosti kojom se odlikuju naši učenici. Atmosfera u Domu kulture tijekom festivala bila je vrlo uzbudljiva jer su učenici iz nastupa u nastup oduševljavali mnogobrojnu publiku – kažu iz Osnovne škole. 

Ukupno je sudjelovalo 14 pjevača i pjevačica koji su svojim pjevačkim sposobnostima itekako osvojili publiku te zagrijali srca pjesmama i plesom. Oduševljenje, gromoglasni pljesak i čestitke upućeni su svim sudionicima ovog festivala, a na kraju festivala, ravnatelj Danijel Domišljanović svim je učenicima uručio prigodne poklone.

Za ovaj festival koji se prvi put održao u Đurđevcu zaslužne su učiteljice Kristina Benko Markovica i Silvija Topolčić, a voditeljica programa bila je Viktorija Topolčić, učenica 5. b razreda. Pozornicu su uredili polaznici Likovne grupe pod mentorstvom učitelja Zorana Vidakovića i učiteljice Sanje Flajs – Vidaković, a dizajn digitalnog dijela pozornice uredio je učenik Karlo Sabolić iz 8. e razreda.

-Posebna zahvala ide Udruzi Kukurijek i KUD–u Petar Preradović koji su osigurali prigodne poklone za naše pjevače. Zahvala i Matiji, Niki i Mastering d.o.o. te svim učenicima koji su se prijavili na ovaj festival, njihovim roditeljima i vjernoj publici koji su ih podržali u ovom javnom nastupu – kažu iz škole. 

(os-djurdjevac.hr, foto: D. Domišljanović)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content