U Osnovnoj školi IBM Virovitica u sklopu preventivnog projekta “Zdrav za 5” provedene nove dvije akcije čišćenja okoliša

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske i Policijske postaje Virovitica u suradnji s učiteljima i učenicima Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica proveli su dvije akcije u sklopu projekta “Zdrav za 5” vezane uz očuvanje okoliša.

Nacionalni preventivni projekt “Zdrav za 5” sastoji se od dvije komponente, prva komponenta projekta vezana je uz prevenciju ovisnosti, a druga komponenta projekta koja se trenutno provodi je zaštita okoliša i prirode.

Prva akcija provedena je u Područnoj školi Milanovac uz pomoć policijskih službenika Ane Kratohvil Katić i Ivice Blaževića. Svi učenici od 1. do. 4. razreda, njihove učiteljice i učitelji, dali su svoj doprinos akciji. Dan za okoliš je započeo na igralištu na kojemu su učenici ponovili koja je razlika između smeća i otpada, što se odlaže u koji spremnik, a potom su učenici, podijeljeni u pet skupina, trčali poligon, uzimali otpad iz velike kutije s otpadom i odlagali otpad u odgovarajući spremnik (papir, plastika, staklo, biootpad, baterije i metal).

Njihove učiteljice i učitelji pokazali su im kako prije odlaganja otpada i recikliranja neki predmeti mogu poslužiti za igru i zabavu. Učenici su igrali križić-kružić s plastičnim čepovima, gađali kamenčićima prazne limenke i izrađivali zvečke od malih plastičnih boca (uz dodatak riže, suhe leće, kamenčića). Nakon igranja posadili su cvijeće oko škole i dan završili gledanjem animiranog filma Ozzy Ozon.

U drugoj akciji sudjelovali su učenici sedmih razreda matične škole zajedno s učiteljicama, a svoj doprinos očuvanju okoliša dali su čišćenjem prostora oko škole i sportske dvorane.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content