U povodu Dana općine Čačinci izložba oldtimer vozila, ”Kirvajski stol” i program malih vrtićaraca oduševili mještane i njihove goste

Dane općine Čačinci koji se ovih dana održavaju u organizaciji Općine Čačinci i Turističke zajednice područja Vrata Papuka, krase mnogi zanimljivi sadržaji koje Čačinčani do sada u svom mjestu još nisu imali prigodu vidjeti. Jedan od takvih je svakako i izložba oldtimer vozila koju je pripremio Oldtimer klub Virovitica u samom središtu mjesta.

-Izložili smo naša vozila na prvoj izložbi oldtimer vozila Čačinci. Izloženo je 17 vozila, a na izložbi je nazočilo 19 članova Oldtimer klub Virovitica. Ovim putem zahvaljujemo na pozivu Turističkoj zajednici Vrata Papuka te općini Čačinci, Udruzi umirovljenika Čačinci, načelniku Alen Jurencu te direktorici Turističke zajednice Ani Marunici na odličnoj organizaciji, programu te svim pripremljenim delicijama. Iskreno se nadamo da se izložba svidjela svim mještanima i posjetiteljima, a zasigurno se vidimo u iduće skoroj prigodi. U ime našeg kluba čestitam svim Čačinčanima Dan općine Čačinci – rekao je tajnik Oldtimer kluba Virovitica Ivan Đurđević.

Sve vozače oldtimera pozdravio je i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

-Drago mi je da smo uspjeli ovakvu izložbu po prvi puta dovesti u Čačince i od srca hvala Oldtimer klubu Virovitica što su nam to omogućili i priredili odličnu izložbu. Veliko hvala i našem vrtiću i udrugama koje su se priključile ovoj izložbi svojim posebnim i dodatnim sadržajima – rekao ej Jurenac.

Uz izložbu, kako je i istaknuo načelnik Jurenac, Udruga Umirovljenika Čačinci pripremila je ”Kirvajski stol” prepun tradicionalnih jela i slastica koje su tradicionalno prave za čačinački kirvaj na blagdan Presvetoga Trojstva, a bilo je tu i prepoznatljivih starinskih ručnih radova. Polaznici Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica, područni odjel Čačinci održali su prigodan program kojim su oduševili sve prisutne.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content