Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ 8. memorijalom ”Stjepan Stevo Eri” prisjetila se svog suborca te mu odala dužnu počast

Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije jučer (subota) je organizirala 8. memorijal ”Stjepan Stevo Eri”.

Kao i proteklih godina, članovi UVVPDR VPŽ i njihovi gosti, među kojima su bili dopredsjednik Središnjeg odbora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Ivica Matić, predsjednik Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH Josip Adžić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, dopredsjednik UHDDR-a Ogranak Slatina Marijan Potočki, predsjednik OO UHDDR općine Sopje Josip Matić i tajnik LU Fazan Sopje-Kapinci Alen Granjaš, okupili su se na mjesnom groblju u Kapincima kod posljednjeg počivališta Stjepana Erija te polaganjem vijenca i upaljenih lampiona odali počast heroju Domovinskog rata koji je svoj ovozemaljski život okončao 13. prosinca 1991. godine u oslobađanju slatinskog kraja kod mjesta Ćeralije.

Predsjednik UVVPDR VPŽ Dražen Zelenka tom se prigodom prisjetio svog suborca.

– Ovaj je govor pripremljen s ljubavlju i želja mi je da brižno slavi cijeloga tebe, tvoju snagu, radost, izazove i postignuća kroz naše zajedničke zgode i slavlja, naše patnje i stradanja. Dragi naš prijatelju, brate i suborče, kako vrijeme prolazi postajemo svjesni da ono ne liječi sve rane jer naša sjećanja su još uvijek svježa i bistra. Mislim da tako i treba biti, jer dok mi postojimo, postojiš i ti. Mislim da bi mi trebalo bar dva života da nabrojim sve tvoje vrline, sve tvoje želje i snove, koje smo zajedno dijelili, dok su nam se na trenutak spojili životi na ovom planetu. Jednom ćemo se ponovno sresti, bar ja u to vjerujem, a do tada dragi naš Eri, imamo samo svoja sjećanja. Smrt nas ne može razdvojiti, vrijeme nas dijeli samo na čas. Sjećanja ne mogu otići, ona su vječno živa za nas – rekao je Zelenka.

Memorijal se nastavio u kapinačkom lovačkom domu, gdje su održane igre hrvatskih branitelja, a natjecali su se u kartaškoj igri bela i elektronskom pikadu. Prije početka natjecanja, načelnik Općine Sopje obratio se s nekoliko riječi.

– Već godinama Općina Sopje ima dobar odnos s vašom udrugom, što je i normalno, jer je Stjepan Eri bio iz naše općine, iz Kapinaca. Zahvaljujem vam na žrtvi koju ste vi i vaša generacija podnijeli za slobodnu nam Hrvatsku. Vaša će udruge i nadalje imati potporu Općine Sopje pri organizaciji ovog i sličnih događanja – istaknuo je Androš.

Rezultati

Elektronski pikado:

1. UVVPDR VPŽ 2
2. UVVPDR VPŽ 1
3. OO UHDDR općine Sopje

Kartaška igra bela:

1. UHDDR Ogranak Slatina
2. UVVPDR VPŽ
3. OO UHDDR općine Sopje

(www.icv.hr, adf, Foto: R. Turkalj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content