Virovitički boksač Mateo Horvat izborio kvalifikacije za HELL Boxing Kings natjecanje: Za sudjelovanje na turniru trebaju mu naši glasovi

Boksač Mateo Horvat (26) iz Virovitice, inače, pripadnik Interventne policijske postrojbe PU virovitičko-podravske, bori se za ulazak u završni turnir svoje kategorije (do 75 kilograma) renomiranog HELL Boxing Kings natjecanja u Mađarskoj, gdje će predstavljati Hrvatsku, Virovitičko-podravsku županiju i Viroviticu.

HELL Boxing Kings je jedinstvena, inovativna i uzbudljiva serija natjecanja koja okuplja 10 zemalja u potrazi za prvacima u 4 težinske kategorije. Zaštitno lice i ambasador događaja je Roy Jones Jr., jedan od najboljih boksača svih vremena, inače svjetski prvak u četiri težinske kategorije.

Virovitičanin Mateo je među 9 pozvanih kandidata iz Hrvatske u srednjoj kategoriji (do 75 kilograma), koji su izabrani u drugi krug natjecanja. Na turnir će otići ukupno četiri boksača, a kako bi Mateo bio jedan od njih, trebaju mu glasovi.

Mateo je već deset godina u sportu, krenuo je s MMA (slobodnom borbom), gdje se amaterski borio i osvojio razne turnire, odradio je i nekoliko profesionalnih MMA borbi, no tek se u boksu pronašao. U amaterskim boksačkim borbama do sada je pobjedu odnio već u prvim rundama, zahvaljujući “TKO” (tehničkom nokautu). Član je Boksačkog kluba Virovitica.

viber slika 2024 05 09 09 35 55 627
foto: ustupljena fotografija

Želja mu je nastupiti na ovom renomiranom boksačkom natjecanju kako bi ostvario svoj san – pokazati što može i na taj način odati počast pokojnom ocu, inače također policajcu, koji ga je uveo u svijet sporta i pritom zahvaliti majci na ljubavi kojom podiže obitelj – Mateo ima još dvojicu braće.

Prođe li glasovanje, Mateo će sudjelovati na petodnevnom turniru u Mađarskoj, u lipnju 2024. godine, koji će se održati prema pravilima amaterskog boksa gdje će se do 3 uspješna meča kvalificirati u četvrtfinale za svaku težinsku kategoriju. Četvrtfinale i polufinale održat će se u Mađarskoj u studenom i prosincu 2024. godine s rundama od 4 x 3 minute, prema pravilima profesionalnog boksa.

Jedan meč iz četvrtfinala i jedan meč iz polufinala određuju parove koji će ići u finale. Posljednja etapa natjecanja bit će finale i održat će se 22. prosinca u DVTK Arena u Miskolcu.

Kolege i prijatelji za Matea kažu kako je skroman, discipliniran i potpuno posvećen radu i sportu, osoba na koju se mogu osloniti na terenu, a u ringu računati na energičnog i fair play suparnika.

Podržimo stoga njegov san, a kojim će ujedno promovirati srčanost i borbenost Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Glasovati se može do 20. svibnja, na ovoj poveznici.

(www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content