Kod Duzluka teško ozlijeđen mađarski motociklist: U posljednjih pet godina vozači mopeda i motocikla su uzrokovali više od polovice prometnih nesreća u kojima su sudjelovali

Jučer je oko 11 sati i 40 minuta 64-godišnji motociklist, državljanin Mađarske, upravljajući motociklom od Kutjeva prema Duzluku, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, izgubio kontrolu nad vozilom te je došlo do bočnog proklizavanja preko trake namijenjene za kretanje vozila iz suprotnog smjera na kojoj je vozilo ostalo zaustavljeno. Vozač motocikla je u ovoj prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozlijede, a na motociklu se prevozila i putnica koja nije ozlijeđena. Oboje su koristili zaštitnu kacigu.

Period od početka ove godine u prometu na cestama u Republici Hrvatskoj obilježila su stradavanja sudionika na mopedima i motociklima, a svaka četvrta smrtno stradala osoba u prometnim nesrećama nalazila na mopedu ili motociklu. U posljednjih pet godina vozači mopeda i motocikla su uzrokovali više od polovice prometnih nesreća u kojima su sudjelovali, te 2/3 prometnih nesreća u kojima su poginuli sudionici na ovim prijevoznim sredstvima.

– Sudionici na ovim vrstama vozila ponovno se pozivaju na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa, a sve ostale sudionike u prometu da obrate posebnu pozornost na ove ugrožene kategorije- poručuju iz PU virovitičko-podravske i dodaju:

– Policijski službenici prometne policije će i nadalje, u cilju sprječavanja događanja najtežih prometnih nesreća i stradavanja sudionika u njima, osim na četiri prekršaja ubojice u prometu, odnosno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, svoje aktivnosti usmjeriti i na najranjivije sudionike u prometu, odnosno uz pješake i bicikliste i na sudionike u prometu na mopedima i motociklima- dodali su.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content