Kulturno-umjetničko društvo “Škrinja” Bušetina organiziralo treću smotru folklora u sklopu Ivanja

U sklopu Ivanja, Dana općine Špišić Bukovica, u mjesnom domu u Bušetini Kulturno-umjetničko društvo “Škrinja” Bušetina organiziralo je 3. smotru folklora na kojoj su, uz domaćine, nastupili i KUD “Radost” Vukosavljevica, KUD “Podravka” iz Starogradačkog Marofa i KUD “Dugo Selo” iz Dugog Sela Lukačkog, a koji je uz stariju sekciju u ovaj nastup uključio i nedavno oformljenu mlađu sekciju, polaznike osnovnih škola.

I ovaj put do zadnjeg mjesta ispunjen bušetinski dom odzvanjao je veselim zvucima tambure, slavonskim pjesmama i plesovima, kao i šaljivim recitacijama članica “Škrinje”.

I ovaj put se “Škrinja” uz podršku Općine Špišić Bukovica pokazala kao odličan domaćin, ali i kao udruga koja gaji i čuva tradiciju svog kraja neovisno da li je riječ o pjesmi, plesu i narodnim nošnjama ili o pisanoj riječi, čuvanju predmeta iz prošlosti u svom muzeju, kao i brojnim običajima i ljudima ovog kraja.

Sve nazočne tom je prigodom pozdravila i svečano otvorila ovu smotru predsjednica Općinskog vijeća općine Špišić Bukovica Sanja Stubičar. 

(www.icv.hr, bs)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content