NAŠA MREŽA DOBROTE Prikupljamo torbe, ruksake, pernice i školski pribor kojima ćemo u kolovozu obradovati učenike

Dragi naši čitatelji i svi ljudi velika srca, krajem ove školske godine počinjemo novu ljetnu akciju „Naša mreža dobrote“ u kojoj ćemo sakupljati rabljene i nove torbe, ruksake, pernice, te sav školski pribor za djecu i mlade koji teško žive.

Njima i njihovim roditeljima na vrijeme želimo olakšati početak nove školske godine, pa zato u akciju krećemo što prije. Točnije, od danas (petak), 21. lipnja, a akcija će trajati do 2. kolovoza.

Organizatori akcije koja se provodi već treću godinu, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica i Informativni centar Virovitica, ponosno najavljuju kako se ovoga puta akciji kao novi partneri pridružuju i članovi Rotary kluba Virovitica.

Podsjećamo, prošle godine u ljetnoj akciji sakupljeno je 24 torbi i ruksaka te školskog pribora koji su obradovali djecu u ukupno 13 obitelji s područja Virovitice i pet okolnih općina koje se nalaze na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Virovitica: Gradine, Lukača, Pitomače, Suhopolja i Špišić Bukovice. Godinu dana ranije sakupljeno je 36 torbi i ruksaka.

torbe

Na području Virovitice i okolnih općina koje pokriva GDCK oko 200 djece i mladih živi u jako skromnim uvjetima i roditelji im često ne mogu priuštiti ni osnovno za školu. Zato je svaka donacija važna, a svaki predmet odvozi se na kućnu adresu, u konkretnu obitelj i predaje djeci i roditeljima na ruke.

– Drago nam je što su nam se uz naše redovne dobročinitelje, pojedince i udruge s područja našeg grada i okolice koji godinama aktivno pomažu potrebitima, ove godine kao partneri pridružili i članovi Rotary kluba, koji će dati značajan obol u pomoći našoj djeci i mladima. Kao i prijašnjih godina u ljetnoj akciji prikupljamo nove i rabljene školske torbe, ruksake, pernice, školski pribor (bilježnice, mape, omote, likovni pribor) i sve što je potrebno roditeljima i djeci za početak jedne nove školske godine. Zahvaljujemo svim dobročiniteljima koji su dosad donijeli osmijeh na lica djece i mladih. Roditeljima su značajno olakšali ovo inače financijski zahtjevno razdoblje u godini, osobito u obiteljima u kojima je više školaraca – naglašavaju organizatori akcije.

Prikupljene predmete potrebno je donijeti u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Virovitica (GDCK) na adresu Ul. Tomaša Masaryka 6, Virovitica (I. kat), svakog radnog dana
od 8 do 14 sati.

Hvala svima koji će i ove godine đacima uljepšati početak nove školske godine i pokazati im da nisu sami.

(www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content