Novi ured Varios Engineeringa u Našicama: Domaći inženjeri elektrotehnike zahvaljujući vrhunskim njemačkim projektima pripremaju se za hrvatsko tržište

Međunarodni projektantski ured za elektrotehniku Varios Engineering predstavlja primjer dobre prakse integracije domaće radne snage i vrhunskih projekata s njemačkog tržišta. Ova tvrtka, koja je sestrinska tvrtka NewPlanInga sa sjedištem u Schwetzingenu blizu Heidelberga, otvorila je svoj ured u središtu Našica 29. svibnja, zapošljavajući tri stručnjaka.

Hrvatski inženjeri elektrotehnike iz Našica sada su postali dio tima koji radi na zahtjevnim i specijaliziranim projektima na njemačkom tržištu. Matična tvrtka već je ostvarila suradnju s klijentima iz različitih sektora, kako javnog tako i privatnog te se može pohvaliti širokim spektrom realiziranih projekata.

Među njima su novi nogometni stadion za njemačkog drugoligaša Karlsruhe SC za 34.300 gledatelja (vrijednost elektrotehničkog dijela projekta oko 12 milijuna eura), podzemni tunel u Karlsruheu ukupne dužine od 3342 metra, sa 7 podzemnih stanica (kojim prometuje tramvaj i koji je napravljen ispod cijele pješačke zone, a koji je u eletrohehničkom dijelu projekta iznosio više od 100 milijuna eura), sanacije vrtića, škola (zgrade, sportske dvorane, bazeni…, čija  investicija vezana uz elektrotehnički dio projekta odnosi između 3 i 7 milijuna eura)…

osnivaci

IZAZOVNI PROJEKTI

Ideja o otvorenju ureda u Našicama trajala je godinama, a realizirana je u posljednjih 12 mjeseci.  Tri zaposlena djelatnika su inženjeri elektrotehnike iz Našica, a u budućnosti tvrtka se planira širiti na veći broj ljudi, kao i na cijelo hrvatsko tržište, kaže Krunoslav Pavić, jedan od vlasnika tvrtke.

-Projektanti iz Našica trenutno rade na velikim projektima vezanima uz farmaceutsku industriju i investitore u Njemačkoj. Naš model izvršavanja projekata razlikuje se od onoga na hrvatskom tržištu, stoga se naš tim prvo mora uhodati na kompleksnim i specifičnim projektima u Njemačkoj prije nego što svoje usluge ponudimo hrvatskim investitorima – izjavio je Pavić.

Varios Engineering osnovali su 2022. godine Krunoslav Pavić i njegov kolega i poslovni partner Siniša Burazor iz Našica.

Ljubav prema Hrvatskoj bila je ključna u odluci da se otvori ured u Našicama i hrvatskim inženjerima ponudi prilika za rad na velikim međunarodnim projektima. Na taj način mogu ostati u svom rodnom gradu, odnosno, sredini i raditi, bez potrebe za iseljenjem zbog posla.

Pavić objašnjava da je elektrotehnika široko područje koje obuhvaća djelatnosti visokonaponskih i niskonaponskih mreža, IT sektor, kao i mnoge druge oblasti. Iako svaki elektrotehničar posjeduje stručnost koja pokriva velik dio tih područja, njihov tim želi ulagati u specifična znanja i iskustva kako bi postali najbolji u onome čime se bave.

-Naš cilj je biti najbolji, a da biste to postigli, morate ulagati u znanje i ljude, koji su temelj svakog kvalitetnog i uspješno odrađenog posla. Želimo motivirati naše zaposlenike da se kontinuirano educiraju i stječu nova znanja, iskustva i vještine, kako bi nakon stjecanja iskustva na njemačkom tržištu bili u potpunosti spremni za hrvatsko tržište i na njemu postigli izvrsnost – naglašava Pavić.

MOTIVIRAJUĆI UVJETI RADA

Tvrtka je od samog početka odlučila zaposlenicima ponuditi motivirajuće uvjete rada.

-Jedan od ključnih benefita je fleksibilno radno vrijeme, a naš moto je da kod nas ne možete zakasniti na posao. Zaposlenicima su omogućeni dodatni dani godišnjeg odmora, kao i iznadprosječne plaće. Sve edukacije koje zaposlenici žele pohađati, uključujući učenje njemačkog jezika i stručna usavršavanja, financiraju se na trošak tvrtke i provode tijekom radnog vremena, kako bismo poštovali njihovo pravo na obiteljski život, hobije i privatne interese –  ističe Pavić.

inzenjeri ured Nasice

Suvremeno opremljen prostor, s ergonomskim sjedalima i podiznim stolovima prilagođenim radu za računalom, pruža ugodan ambijent. Ured u Našicama teži stvaranju ugodne radne atmosfere, gdje zaposlenici, uz svoju stručnost, prvenstveno poštuju načelo timskog rada.

Proslava otvorenja ureda u Našicama nastavljena je putovanjem na Plitvička jezera, čime je tvrtka odlučila počastiti zaposlenike i zahvaliti im na izvrsnim početnim poslovnim rezultatima.

-U našem poslu, timski rad je jednako važan kao i profesionalnost, jer sve ovisi o timu. Ured u Našicama svakodnevno komunicira s našim uredom u Njemačkoj, a prva iskustva s njemačkim investitorima i projektantima u Hrvatskoj su iznimno pozitivna i na njih smo ponosni. Trenutno smo, uz farmaceutsku industriju, u pregovorima s investitorima u javnom sektoru. Sigurni smo da će iskustvo koje naši zaposlenici steknu na tim projektima uspješno primijeniti na hrvatskom tržištu – zaključuje K. Pavić. 

(PROMO) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content