Održani 10. memorijalni boćarski turnir “Omer Šilović – Ivica Takač” te 10. sportske igre u znak sjećanja na preminule branitelje Željka Ercega, Tomislava Šimanovića i Ivicu Žemberija

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i suorganizaciji HVIDRA-e Orahovica, u Bukviku i Čačincima održane su sportske igre, 10. memorijalni boćarski turnir “Omer Šilović – Ivica Takač” te 10. sportske igre u visećoj kuglani i boćanju u znak sjećanja na preminule branitelje i osnivače županijske i orahovačke HVIDRA-e Željka Ercega, Tomislava Šimanovića i Ivicu Žemberija.

Uoči početka igara, u nazočnosti obitelji i rodbine poginulih i umrlih branitelja, izaslanstva županijske HVIDRA-e na čelu s predsjednikom Matom Bubašem i orahovačke HVIDRA-e predvođena predsjednikom Stjepanom Varaždincem te sudionici igara odali su počast svim braniteljima kojima su igre posvećene na njihovim grobnim mjestima na Mjesnom groblju u Čačincima te kod središnjeg križa na groblju u Bukviku.

Natjecanja su otvorena na boćalištu BK Dalmatinac gdje je nazočne prvi pozdravio predsjednik kluba domaćina Jurica Kraljik.

-Iznimno smo ponosni što su ove igre poginulim i preminulim braniteljima baš na našem boćalištu i trudit ćemo se biti dobri domaćini. Našim herojima neka je vječna slava i hvala, a mi smo tu da činimo sve kako se njihova imena i djela nikada ne bi zaboravila – rekao je Kraljik.

Nazočnima se obratio i predsjednik HVIDRA-e Orahovica Stjepan Varaždinac.

-Hvala svim sudionicima na dolasku i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Kako znamo, ovo su izlučna natjecanja za državni ŠNIDOR koji će biti održan u Malom Lošinju i na kojem će se naša županijska HVIDRA, siguran sam, ponovno boriti za najviša odličja. Hrvatski branitelji naša su obveza, a sjećanje na poginule kolege su nužnost i rekao bih svetinja za sve nas – rekao je Varaždinac.

U ime Općine Čačinci obratio se Petar Dadić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Bukvik.

-Kao hrvatski branitelj i suborac svih kojima su ove igre posvećene, posebno sam emotivan i zahvalan svima koji su ovdje i koji odaju počast ovim velikim ljudima. Osjećajte se ugodno i neka svaka boća, strelica i kugla budu bačene baš za hrvatske branitelje koji više nisu s nama – rekao je Dadić.

Turnir su potom otvorili sinovi Željke Ercega – Toni i Tomislava Šimanovića – Hrvoje.

-Hvala vam svima od srca u ime naših obitelji i očeva. Hvala vam što ih ne zaboravljate, to nama jako puno znači – rekao je u ime obitelji Toni Erceg.

Krenula su potom natjecanja u svim disciplinama, boćanje i viseća kuglana održani su u Bukviku, a elektronski pikado u Čačincima. Nakon zanimljivih ogleda, na kraju u disciplini boćanje slavio je BK Dalmatinac, drugo mjesto pripalo je HVIDRA-i Orahovica, a broncu oko vrata stavila je ekipa slatinske HVIDRA-e, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi HVIDRA-e Virovitica.

U visećoj kuglani zlato je osvojila HVIDRA Orahovica, srebro ZUiČ HVIDRA VPŽ, bronca je pripala HVIDRA-i Virovitica, a četvrto mjesto osvojila je HVIDRA Slatina.

Nagradu za najboljeg i najpreciznijeg u visećoj kuglani dobio je Josip Radočaj iz HVIDRA-e Orahovica.

U konkurenciji elektronskog pikada najprecizniji su bili pikadisti HVIDRA-e Slatina, srebro oko vrata stavila je HVIDRA Orahovica, treće mjesto osvojila je HVIDRA Virovitica, a četvrto ZUiČ HVIDRA VPŽ iz koje je došao i najbolji pikadist Robert Kuzmić.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik ZUiČ HVIDRA-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

-Posebna mi je čast i ponos uvijek biti u društvu onih koji su stvorili hrvatsku državu, hrabrih hrvatskih branitelja i odati počast onima kojih nažalost više nema. Hvala organizatoru koji ustraje i svake godine organizira natjecanje u našoj općini što nam je poseban ponos i čast. Čestitam najboljima i mogu reći da svi zajedno idemo dalje čuvati uspomenu i istinu o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu – rekao je Jurenac.

Svi članovi pobjedničkih ekipa su ostvarili plasman na državni ŠNIDOR u reprezentaciji županijske HVIDRA-e. Treba svakako izdvojiti da su ovaj turnir uveličali i dali mu poseban štih, Mato Bubaš, Pavo Tutenov i Mario Kovač koji su nakon odavanja počasti u Čačincima otišli u Viroviticu iz koje su se biciklima u memorijalnoj vožnji vratili u Bukvik u čast poginulih i umrlih branitelja.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content