Pobjednica Otvorenog prvenstva u Varaždinu: Mlada virovitička tenisačica Una Brkić Klubička osvojila svoj treći turnir

U subotu, 9. lipnja, na terenima Teniskog kluba Varaždin 1181 u Varaždinu održano je otvoreno prvenstvo u tenisu za djevojčice i dječake do 10 godina. Na turniru je sudjelovala i devetogodišnja Virovitičanka Una Brkić Klubička, članica Teniskog kluba TVIN Virovitica.

Na turniru su sudjelovale djevojčice i dječaci iz raznih teniskih klubova (Đurđevac, TVIN, Koprivnica, Varteks, Varaždin 1181, Sirela, Prelog, Feniks, Franjo Punčec).

U subotu su odigrani svi susreti po skupinama (kvalifikacijski mečevi po sistemu “svatko sa svakim”), a nakon toga su mladi tenisači i tenisačice bili razvrstani u “Zlatnu”, “Srebrnu”, “Brončanu” i “Zelenu” skupinu. U izuzetno jakoj konkurenciji mladih tenisačica Una je sa sve tri pobjede u grupnoj fazi natjecanja (protiv Dore Prekupec iz TK Varteks, Franke Hutinski iz TK Varaždin 1181 i Hane Škvorc, TK Koprivnica), izborila najjaču “Zlatnu” skupinu.

Kao najviše rangirana plasirala se odmah u finale “Zlatne skupine” gdje je čekala bolju iz polufinalnog susreta između Melani Plavec, TK Križevci i Tesse Malogorski, TK Feniks. Melani Plavec se nakon pobjede od 4:3 (5) protiv Tesse plasirala u finale.

Mlade tenisačice su odmjerile snage po izuzetno sparnom i teškom vremenu i nakon sat vremena igre Una je u dva seta rezultatom 4:1, 4:1 odnijela pobjedu i zasluženo osvojila najsjajnije odličje, tj. pehar u “Zlatnoj” skupini i na taj način osvojila turnir. Ovo je njezin treći osvojeni turnir.

Una se ovim rezultatom i mnoštvom osvojenih bodova popela na drugo mjesto u ukupnom poretku tenisačica do 10 godina Odbora Sjever. Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Varaždin 1181, a mladu Virovitičanku do ovog uspjeha vodili su treneri Saša Felendeš i Leo Gjogj.

– Ovo je ujedno i izvrsna najava predstojećeg vikenda i otvorenog prvenstva teniskog kluba Tvin Virovitica za djevojčice i dječake do 8, 9 i 10 godina koje će se 15. i 16. lipnja održati na teniskim terenima TK Tvina-a. Dođite i podržite naše teniske nade – poručuju iz TK TVIN Virovitica.

(icv.hr, M.B. – TK TVIN Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content