Proslava Dana općine Čađavica nastavljena 17. međužupanijskom izložbom hladnokrvnih konja i zaprega, defileom motorista i lovnim streljaštvom

Proslava blagdana sv. Petra i Dana općine Čađavica nastavljena je danas (nedjelja) 17. međužupanijskom izložbom hladnokrvnih konja i zaprega, defileom motorista i lovnim streljaštvom.

Sve sudionike i posjetitelje je s nekoliko riječi pozdravio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

– Zahvaljujem se svima vama koji ste danas po ovoj vrućini došli na ovu našu izložbu hladnokrvnih konja i zaprega povodom proslave Dana općina i blagdana sv. Petra. Meni je drago što, osim vas izlagača i izlagačica, ovdje mogu pozdraviti i našeg župana Igora Androvića koji će i otvoriti ovu izložbu. Hvala vam još jednom na dolasku i da nam ova 17. po radu izložba prođe u slozi i lijepom druženju – rekao je na otvaranju načelnik Rončević.

m IMG 3852

Izložbu hladnokrvnih konja i zaprega na nogometnom igralištu službeno je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

-Ova hvalevrijedna izložba ima svoju tradiciju, svoje običaje već dugi niz godina i u lijepom svjetlu promovira općinu Čađavica, ali i cijelu Virovitičko-podravsku županiju jer ništa tako snažno, uporno i lijepo ne predstavlja Slavoniju, njezinu ljepotu, njezinu plemenitost kao konji. U Slavoniji se uz konje i rađalo, umiralo, ljubovalo, ratovalo, i drago mi je što se ta tradicija konjogojstva prenosi s koljena na koljeno, što imamo priliku vidjeti i danas ovdje. Ova izložba je jedinstvena na području naše županije, a samim tim ima i značaj u razvoju turizma na ovim prostorima. Zahvaljujem se svima vama koji se trudite i brinete o konjima, koji se svojim vrijednim rukama skrbite o tim plemenitim životinjama i proglašavam 17. međužupanijsku izložbu hladnokrvnih konja i zaprega otvorenom – otvorio je izložbu župan Andrović.

m IMG 3854

Nakon otvaranja izložbe, načelnik Rončević i župan Andrović obišli su uzgajivače i njihova grla, a potom je uslijedio defile zaprega kroz Čađavicu.

Paralelno sa 17. međužupanijskom izložbom hladnokrvnih konja i zaprega, na strelištu Lovačke udruge ”Sokol” Čađavica održavalo se natjecanje u lovnom streljaštvu, gađenju glinenih golubova, gađenju zeca u trku, natjecanju u streljaštvu zračnom puškom, a natjecatelje su došli pozdraviti i sreću im poželjeli župan Andrović i načelnik Rončavić, te se kratko podružili s lovcima u ugodnom razgovoru, a župan se okušao u streljaštvu zračnom puškom.

Također, dok su lovci ”ganjali” glinene golubove i zečeve u trku, a konjogojci pokazivali svoje konje, motoristi Moto kluba ”Zvjeri” Čađavica dočekivali su goste, motoriste iz cijele Hrvatske i iz inozemstva s kojima su potom prodefilirali općinom.

Ova 17. međužupanijska izložba hladnokrvnih konja i zaprega završila je podjelom zahvalnica svim konjogojcima koji su svoja grla predstavili na izložbi, a koje su uručili saborski zastupnik Josip Đakić i općinski načelnik Mirko Rončević.

Proslava ovogodišnjeg Dana općine Čađavica i blagdana sv. Petra završit će se u subotu, 6. srpnja, gdje će u Zvonimirovcu biti održane tradicionalne sportske igre te malonogometni turnir.
 

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content