Prvenstvo Hrvatske u karateu za juniore i mlađe seniore: Nikola Gondi osvojio broncu i srebro

Proteklog vikenda u Zagrebu, u Sportskoj dvorani “Trešnjevka”, popularnoj “Kutiji šibica”, održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za juniore i mlađe seniore.

U subotu 15. lipnja održano je Prvenstvo Hrvatske za juniore na kojem je iz Karate kluba Virovitica nastupio Nikola Gondi u kategoriji +76 kilograma.

Nikola je uvjerljivo pobijedio u prvoj i drugoj borbi. U trećoj borbi sekundu prije kraja, kod neriješenog ishoda, nakon intervencije trenera njegovog suparnika iz Siska, suci su, nakon nekoliko pregleda snimke, dodijelili poen Nikolinom suparniku. Zbog toga je Nikola umjesto finala morao odraditi dvije borbe. Nakon dvije pobjede osvojio je treće mjesto i brončanu medalju.

Nikola Gondi u kolovozu će napuniti 18 godina te je samim time stekao pravo nastupa i u kategoriji mlađih seniora +84 kilograma.

Nikola je u tri borbe pobijedio svoje starije suparnike, a u finalu je poražen u borbi s članom Karate kluba “Tigar” Mislavom Plesničakom. Suparnik je pobijedio s bodom prednosti.

Ovo prvenstvo te još dva turnira bodovni su za nastup na Svjetskom prvenstvu, stoga se Nikola na njima treba izboriti za bolji uspjeh od Plesničaka.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content