Stanje u prometu: Uhićena dva vozača, poznati i detalji nesreće u kojoj je na cesti između Slatine i Medinaca gorio osobni automobil

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su dva vozača osobnih automobila i jedan putnik u njima lako ozlijeđeni, izvijestila je danas (ponedjeljak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

Kod jednog počinitelja prometne nesreće, 61-godišnjeg vozača bicikla je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 2,53 g/kg.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 275 prekršaja, od kojih 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 86 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 55 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,33 g/kg je utvrđena u Slatini, u subotu oko 23 sata kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zbog počinjenja ovog prekršaja uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.

Kratko vrijeme nakon njega na ulasku u Slatinu iz pravca Medinaca je uhićen i 30-godišnji vozač koji se na navedenom mjestu zaustavio jer je došlo do samozapaljenja osobnog automobila kojim je upravljao. Požar je ugašen od strane djelatnika JVP Slatina, a naknadnom provjerom vozača je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme zabrane i dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova, dok je alkotestiranjem kod njega utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,75 g/kg, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content